zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Quiche prei & geitenkaas

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed de springvorm met bakpapier.

2. Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het tot een stevige bol. Rol het deeg nu met een deegroller uit op een bebloemd aanrecht en bekleed hiermee de springvorm. Druk het deeg goed aan.

3. Snijd de prei in dunne ringen en was het goed in een vergiet. Laat de prei uitlekken en hak ondertussen de knoflook fijn.

4. Fruit de knoflook in de olijfolie en voeg dan de prei toe. Bak de prei tot deze gaar is maar nog wel stevig. Breng op smaak met peper en zeezout.

5. Bedek nu de deegbodem met de prei, stukjes geitenkaas, pijnboompitten en zongedroogde tomaten.

6. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zeezout. Giet het ei-mengsel gelijkmatig over de vulling.

7. Bak de quiche in ongeveer 45 minuten op 180˚C goudbruin.

Ingrediënten

  • VOOR HET DEEG:
  • 250 G TARWEBLOEM
  • 125 G BOTER
  • 3 EL WATER
  • 1 EI
  • 1 EL OLIJFOLIE
  • 1 TL ZEEZOUT
  • VOOR DE VULLING:
  • 50 G VERSE ZACHTE GEITENKAAS
  • 500 G PREI
  • 6 EIEREN
  • 2 TEENTJES KNOFLOOK
  • 1 EL OLIJFOLIE
  • ZONGEDROOGDE TOMATEN
  • PIJNBOOMPITTEN
  • PEPER & ZEEZOUT
  • VERDER NODIG:
  • SPRINGVORM Ø 26 CM
  • BAKPAPIER

 

  • 4 personen
  • 60 minuten
  • Vegetarisch, Suikervrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.