zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Sushi met kinpira


Bereidingswijze:

1. Breng in een ruime pan water, het zout en de kombu aan de kook.

2. Was ondertussen de sushirijst goed. Doe de rijst in het kokende water, roer door en laat op laag vuur en met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten koken tot al het vocht is opgenomen. Schep de rijst in een kom, dek af en laat 20 minuten rusten.

3. Maak nu de sushi-azijn door de rijststroop, rijstazijn en het zeezout te mengen en roer dit goed door de rijst.

4. Snijd de komkommer en de rettich in dunne reepjes en zet apart.

5. Maak de rettich-pickle door de rijstazijn met wat zeezout te mengen en leg de gesneden rettich hierin.

6. Snijd de avocado’s in plakken van 0.5 cm en besprenkel met het sap van een halve citroen en de olijfolie. Voeg hier naar smaak zwarte peper en zeezout aan toe.

7. Leg 4 norivellen klaar en knip van de overige 4 vellen stroken van ongeveer 2/3 vel. Beleg de norivellen voor 2/3 met een dun laagje rijst en leg hier een op maat geknipte strook nori op. Beleg de nori nu met de kinpira, komkommer, rettich pickle, avocado en gemberpickle en verdeel gelijkmatig. Smeer een dun laagje wasabi over de vulling en rol de sushirol strak op met een rolmatje. Herhaal dit 4 keer en verdeel de rollen in 8 gelijke stukjes.

TIP: Voor de receptuur van de kinpira zie het recept Ramen noedels met Kinpira

Ingrediënten

  • 8 norivellen
  • VOOR DE RIJST:
  • 200 g sushirijst
  • 1 strip kombu
  • 375 ml water
  • VOOR DE SUSHI-AZIJN:
  • 15 ml rijststroop
  • 40 ml rijstazijn
  • Zeezout
  • VOOR DE RETTICH-PICKLE:
  • 1 kleine rettich
  • 100 ml rijstazijn
  • 20 g zeezout
  • VOOR DE VULLING:
  • 2 avocados
  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Zeezout & zwarte peper
  • Wasabi naar smaak
  • gemberpickle naar smaak
  • VERDER NODIG:
  • sushi matje

 

  • 32 stuks
  • 40 min.
  • gistvrij, glutenvrij, Vegan, Vegetarisch, zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.