zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Vegan tarte tatin met appel

Bereidingswijze: 

1. Verwarm de oven voor op 220˚C.

2. Maak een karamel door de sojaboter, de rijststroop en de agavesiroop in een steelpannetje aan de kook te brengen. Laat dit indikken tot een karamel.

3. Test of de karamel goed is door een klein beetje op een lepel af te laten koelen. Wordt de karamel stevig en kleverig, dan is deze goed, blijft de karamel dun en vloeibaar, dan moet het nog wat langer koken en indikken.

4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwarten.

5. Bekleed de bakvorm met het bakpapier, zorg ervoor dat de karamel er niet uit of over kan lopen.

6. Giet de karamel in bakvorm en smeer het gelijkmatig uit over de bodem. Rangschik de appels in de karamel met de bolle kant naar onder.

7. Verdeel het bladerdeeg over de appels, zodat het geheel bedekt is.

8. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven op 220˚C en bak de tarte tatin in 20 minuten goudbruin.

9. Laat de tarte tatin afkoelen en draai de vorm dan om op een plank of een plat bord.

Tip: Snijd de tarte tatin met een warm en vochtig mes, dan blijft de karamel niet zo kleven.

 

Ingrediënten

  • 5 À 6 APPELS
  • 4 À 5 PLAKKEN VEGAN BLADERDEEG
  • 125 G SOJABOTER
  • 100 ML AGAVESIROOP
  • 150 ML RIJSTSTROOP
  • VERDER NODIG:
  • BAKVORM Ø 28 CM
  • BAKPAPIER

 

  • 8 personen
  • 60 minuten
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.