zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

27 april Koningsdag

Wij zijn op Koningsdag geopend van 8:00 tot 16:00 uur!

recept

Shoarma van oesterzwam & seitan

Bereidingswijze:

1. Pel de knoflookteentjes en schil de gember. Haal het kardemomzaad uit de peultjes en rooster samen met het komijn- en venkelzaad in een hete pan totdat ze licht geroosterd zijn.

2. Maal de geroosterde zaden samen met de peperkorrels fijn tot poeder in de keukenmachine.

3. Voeg de rest van de specerijen toe en maal alles tot een fijn poeder.

4. Maal nu ook de knoflook en gember fijn in de keukenmachine en voeg daarna het poedermengsel, de tamari, rijststroop en het citroensap toe.

5. Meng nu alles tot een geheel. Voeg langzaam de zonnebloemolie toe zodat je een mooie kruidensaus krijgt.

6. Snijd de rode ui in dunne ringen en houd apart voor de garnering.

7. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de paddenstoelen en seitan in dunne reepjes. Voeg de saus toe en meng tot een geheel.

8. Rooster dit 4-10 minuten in de oven op een ovenplaat of schaal. Serveer in een schaal en garneer met de rode ui.

Ingrediënten

  • KNOFLOOK, 100 G
  • GEMBER, 100 G
  • SEITAN (BERTYN), 300 G
  • ERYNGII, 300 G
  • SHIITAKE, 300 G
  • OESTERZWAM, 300 G
  • ZWARTE PEPERKORRELS, 20 G
  • GEROOKTE PAPRIKA, 25 G
  • SUMACPOEDER, 10 G
  • NOOTMUSKAATPOEDER, 1 EL
  • STERANIJS, 1/2 EL
  • KRUIDNAGEL, 1/2 EL
  • TAMARI, 200 ML
  • RIJSTSTROOP, 250 G
  • ZONNEBLOEMOLIE, 375 G
  • CITROENSAP, 40 ML
  • RODE UI, 1 ST
  • voor de zadenmix:
  • komijnzaad, 1 1/2 el
  • kardemomzaad, 10 g
  • venkelzaad, 12 g

 

  • 4 personen
  • 60 minuten
  • gistvrij, Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.