zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Snijbietsalade met miso-sinaasappel dressing

Bereidingswijze

1. Was de snijbiet en laat het uitlekken.

2. Snijd de bladeren in dunne repen en de steeltjes in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.

3. Meng de verse munt, de gedroogde cranberries en de noten door de snijbiet.

4. Meng alle ingrediënten voor de dressing, behalve de zonnebloemolie, in een kom. Voeg al roerend, langzaam de zonnebloemolie toe tot een gladde dressing.

5. Meng tot slot de dressing door de salade.

Ingrediënten

  • 800 G SNIJBIET
  • 50 G PECAN- OF WALNOTEN
  • 50 G CRANBERRIES, GEDROOGD
  • HANDJE VERSE MUNT, GROF GESNEDEN
  • VOOR DE DRESSING
  • 1 TL MOSTERD
  • 1 TL WITTE MISO
  • 2 ½ EL BLOEDSINAASAPPELSAP
  • 10 EL ZONNEBLOEMOLIE
  • 1 TL AHORNSIROOP
  • PEPER & ZEEZOUT

 

  • 4 personen
  • 20 min.
  • Vegan, Vegetarisch, Suikervrij, Tarwevrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.