zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Hummus van doperwten (vegan)

Bereidingswijze:

1 Kook de kikkererwten tot ze gaar zijn en laat afkoelen.

2 Blancheer de doperwten en de edamame bonen 2 minuten, koel af in ijswater en laat uitlekken.

3 Was de koriander en de bladpeterselie en snijd dit grof.

4 Pers de citroenen met een citruspers en pel de knoflook.

5 Rooster het komijnzaad circa 2 minuten in een pan op middelhoog vuur en vijzel vervolgens tot een poeder.

6 Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een mooie groene hummus.

7 Breng verder op smaak met zwarte peper en zeezout.

 

Ingrediënten

  • KIKKERERWTEN,
  • GEKOOKT, 300 G
  • DOPERWTEN, DIEPVRIES, 340 G
  • EDAMAME BONEN,
  • DIEPVRIES, 150 G
  • KNOFLOOK, 9 G
  • GROENE PEPER, 5 G
  • VERSE KORIANDER, 50 G
  • VERSE BLADPETERSELIE, 60 G
  • KOMIJNZAAD, 6 G
  • SAP VAN 2 CITROENEN, 100 ML
  • OLIJFOLIE, 125 ML
  • WITTE TAHIN, 75 G
  • WATER, 125 ML
  • ZEEZOUT, 10 G

 

  • 4 personen
  • 35 minuten
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.