zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Springrolls met zeewier & tofu

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 230˚C.

2. Snijd de tofu in de lengte in reepjes van ca. 0,5 à 1 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier en smeer in met de marinade. Rooster ze 12 minuten op 230˚C. Laat afkoelen.

3. Snijd de paksoi zoals de tofu. Pers de limoenen en meng het sap met de rijststroop.

4. Meng de paksoi met het limoen-rijststroop mengsel en voeg eventueel nog wat rijststroop toe voor een zoetzure smaak.

5. Zet de zeewiersalade klaar, knip de norivellen in stroken van 2 cm en hak de koriander en de munt fijn.

6. Meng voor de dip de shoyu, het water en het gembersap in een pan. Breng aan de kook en bind het met arrowroot. Zet apart.

7. Week de rijstvellen één voor één in een diep bord met lauw-warm water. Dep ze droog op een doek en leg ze naast elkaar op een plank.

8. Leg twee stroken nori in het midden van elk rijstvel met 3 cm ertussen. Leg hier in de breedte 3 reepjes tofu op en bedek met paksoi, zeewiersalade, munt en koriander.

9. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op als een loempia. Herhaal dit 12 keer en serveer met de dipsaus.

Ingrediënten

  • voor de vulling:
  • 12 rijstvellen
  • 1 paksoi
  • 400 g tofu naturel
  • Zeewiersalade: zie receptuur 'kleurige zeewiersalade'.
  • Marinade: zie receptuur ‘tempeh- salade met sperzieboontjes’ en voeg hier 2 dl water aan toe.
  • 2 limoenen
  • 4 el rijststroop
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • 3 norivellen
  • voor de dipsaus
  • 100 ml shoyu
  • 2 dl water
  • 75 ml gembersap
  • 1 el arrowroot

 

  • 12 stuks
  • 60
  • gistvrij, Vegan, Vegetarisch, zuivelvrij, gistvrij, Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.