zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Stoof met paddenstoelen en haverroom

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Snijd de uien in grove blokjes van ongeveer 1 centimeter en hak de knoflook fijn.

3. Bak de uien en de knoflook in de olijfolie voor ongeveer 5 minuten.

4. Verzamel ondertussen de paddenstoelen en besprenkel met olijfolie. Voeg peper en zout toe. Rooster ze vervolgens voor 8 minuten in de oven.

5. Voeg het paprikapoeder en de tomatenpuree toe aan de ui en knoflook en laat voor 5 minuten op laag vuur ontzuren.

6. Voeg de haverroom, rode wijn en shoyu toe en laat het in 5 tot 10 minuten tot een jus koken.

7. Haal de paddenstoelen uit de oven en voeg toe aan de jus.

8. Serveer het geheel met verse tijm, rozemarijn en bladpeterselie.

Ingrediënten

  • 200 G SHIITAKE
  • 200 G ERYNGII
  • 200 G OESTERZWAMMEN
  • 100 G WITTE CHAMPIGNONS
  • 100 G KASTANJE CHAMPIGNONS
  • 70 ML SHOYU
  • 50 ML RODE WIJN
  • 50 ML HAVERROOM
  • 30 G TOMATENPUREE
  • 20 G KNOFLOOK
  • 5 G PAPRIKAPOEDER, GEROOKT
  • 1 GROTE UI
  • 1 GROTE RODE UI
  • 2 EL OLIJFOLIE
  • GARNERING
  • ½ BOSJE TIJM, VERS
  • ½ BOSJE ROZEMARIJN, VERS
  • ½ BOSJE BLADPETERSELIE, VERS

 

  • 4 personen
  • 40 minuten
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.