zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Gesloten tijdens Pasen

Gimsel is tijdens de Paasdagen gesloten | We're closed during Easter

recept

Witte asperges met vinaigrette

Bereidingswijze:

1 Schil de asperges. Zet een grote pan met ruim water op. Voeg hier de foelie, laurier en citroen aan toe en breng samen met de asperges aan de kook. Kook vervolgens 5 minuten op laag vuur. Zet
het vuur uit en laat staan.

2 Meng de ingrediënten voor de vinaigrette in een kommetje.

3 Snijd de bladpeterselie fijn en houd apart.

4 Giet de afgekoelde asperges af en meng met de vinaigrette en de peterselie. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.

*Van de vinaigrette hebben we wat meer gemaakt zodat je dit ook voor een ander gerecht kunt gebruiken.

Ingrediënten

  • WITTE ASPERGES, 1 KG
  • FOELIE, 2 BLAADJES
  • LAURIER, 2 BLAADJES
  • CITROEN, 1/2 ST
  • BLADPETERSELIE, 1 BOSJE
  • ZWARTE PEPER, NAAR SMAAK
  • ZEEZOUT, NAAR SMAAK
  • VOOR 200 ML VINAIGRETTE*:
  • MOSTERD, 2 TL
  • NATUURAZIJN, 2 EL
  • WITTE WIJNAZIJN, 2 EL
  • ZONNEBLOEMOLIE, 150 ML
  • AGAVESIROOP, 2 TL
  • ZEEZOUT, NAAR SMAAK

 

  • 4 personen
  • 45 minuten
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.