Snijd de Eryngii paddenstoelen in dunne reepjes en zet apart.
Maak nu eerst de marinade voor de shoarma. Maak de ui schoon en snijd in blokjes.
Maak de gember en de knoflook schoon en meng dit met de rode peper in een keukenmachine tot het fijn is. Bak de uien, knoflook, gember en peper in zonnebloemolie. Laat afkoelen en meng met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine tot een glad geheel.
Meng de gesneden eryngii paddenstoelen met de marinade en laat intrekken. Maak ondertussen de knoflook en de sambal saus. Gebruik voor de knoflooksaus een keukenmachine of staafmixer. Mix de sambalsaus met de hand.
Maak de shopska salade volgens het recept op de website van Gimsel. Bak nu de shoarma in een koekenpan
op hoog vuur, roer steeds om totdat het gelijkmatig gebakken is.
Maak nu de kapsalon. Frituur de friet, laat goed uitlekken en breng op smaak met de cajunkruiden en wat zeezout. Verdeel de friet over 4 hittebestendige bakjes zodat de bodem goed bedekt is. Verdeel hierover de shoarma. Beleg de kapsalon met de vegan
cheese en zet onder een grill of in een voorverwarmde oven om de kaas te laten smelten. Verdeel de veganaise en sambalsaus over de kapsalon. Voeg hier bovenop de shopska salade toe en eet smakelijk!