zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Gewijzigde openingstijden

Gimsel is op hemelvaartsdag gesloten.

recept

Krieltjessalade met mierikswortel (vegan)

Bereidingswijze:

1 Maak de veganaise. Pers het sap uit de citroen en voeg dit samen met de mosterd, agavesiroop, sojayoghurt,
zijden tofu en het zeezout toe aan de keukenmachine. Giet langzaam de zonnebloemolie erbij en meng tot een gladde veganaise. Houd deze apart.

2 Halveer de krieltjes, stoom circa 8-10 minuten en laat afkoelen.

3 Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng met de olijfolie.

4 Breng de krieltjes op smaak met zwarte peper, zeezout en knoflookolie. Rooster de krieltjes 15 minuten op 220 graden in een voorverwarmde oven. Laat het
vervolgens afkoelen.

5 Schil de mierikswortel met een dunschiller en rasp met een fijne rasp. Zet hiervan iets apart voor de garnering.

6 Pers de limoen met een citruspers.

7 Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng de krieltjes in een mengkom met de veganaise, mierikswortel en limoensap.

8 Breng op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met geraspte mierikswortel, radijs en tuinkers.

Ingrediënten

  • VOOR DE VEGANAISE:
  • SAP VAN 1 CITROEN, 12 G
  • MOSTERD, 30 G
  • AGAVESIROOP, 15 G
  • SOJA YOGHURT, 40 G
  • ZIJDEN TOFU, 100 G
  • ZONNEBLOEMOLIE, 250 ML
  • ZEEZOUT, 1 À 2 TL
  • VOOR DE SALADE:
  • KRIELAARDAPPELS, 400 G
  • VEGANAISE, 220 G
  • MIERIKSWORTEL, 35 G
  • SAP VAN 3 LIMOENEN, 125 ML
  • RADIJS, 25 G
  • TUINKERS, 4 G
  • KNOFLOOK, 20 G
  • OLIJFOLIE, 100 ML
  • ZWARTE PEPER & ZEEZOUT, NAAR SMAAK

 

  • 4 personen
  • 50 minuten
  • gistvrij, Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.