zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

27 april Koningsdag

Wij zijn op Koningsdag geopend van 8:00 tot 16:00 uur!

recept

Frambozen Petit Four

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160°C. Mix voor de bodem de witte amandelen en speltvlokken in de keukenmachine fijn. Smelt de soja margarine en meng met de ahornsiroop. Voeg de fijngemalen amandelen en speltvlokken hieraan toe en mix met een spatel.

Rol het deeg uit tot een dikte van 3,5 mm en vorm ronde biscuits met de bakring. Verdeel de biscuits over een bakplaat en bak in 13 min. gaar. Laat afkoelen.

Zet voor de crème Anglaise de vanille met haverroom op, breng aan de kook en laat afkoelen. Voeg de overige ingrediënten voor de crème Anglaise toe aan de havermelk en breng al roerend aan de kook. Voeg de soja margarine toe en meng tot een glad geheel. Laat afkoelen, mix in de keukenmachine tot een crème en vul een spuitzak.

Verzamel de ingrediënten voor de frambozencrème in een pan en meng met een garde. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook 2 min door. Voeg de soja margarine toe en roer tot een glad geheel. Giet in een bakje en laat afkoelen. Mix het daarna in de keukenmachine tot een crème en vul hiermee de andere spuitzak.

Meng het water, de agave, vanille en agar agar voor de vanille gel in een pannetje en breng aan de kook. Laat 1 min. doorkoken, zet het vuur uit en laat afkoelen. Voeg de xanthaangom toe en meng tot een glad geheel in de keukenmachine.

Smelt de witte chocolade au bain marie en bestrijk de biscuit bodems hiermee. Laat afkoelen en vul de bodem met de crème
anglaise tot deze half gevuld is. Vul aan met de frambozencrème en strijk glad. Bouw de taartjes nu op met de verse frambozen en
bestrijk met een laagje vanille gel.

Let op: bij een aantal onderdelen van de petit four zitten terugkomende ingrediënten. Goed om te weten bij
het doen van de boodschappen.

Ingrediënten

  • + FRAMBOZEN, 400 G
  • + WITTE CHOCOLADE, 1 REEP
  • VOOR DE BODEM:
  • + WITTE AMANDELEN, 100 G
  • + SPELTVLOKKEN, 72 G
  • + SPELTMEEL, 100 G
  • + ZEEZOUT, 2 THL
  • + SOJA MARGARINE, 100 G
  • + AHORNSIROOP, 90 ML
  • VOOR DE CRÈME ANGLAISE:
  • + HAVERMELK, 200 ML
  • + AGAVESIROOP, 80 G
  • + KURKUMA, SNUFJE
  • + MAIZENA, 20 G
  • + AGAR AGAR, 1 G
  • + VANILLEPOEDER, SNUFJE
  • + ZEEZOUT, SNUFJE
  • VOOR DE FRAMBOZENCRÈME
  • + FRAMBOZENPUREE, 110 G
  • + HAVERMELK, 210 ML
  • + RIETSUIKER, 75 G
  • + AGAR AGAR, 1 1/2 G
  • + MAIZENA, 30 G
  • + SOJA MARGARINE, 30 G
  • + ZEEZOUT, SNUFJE
  • VOOR DE VANILLE GEL:
  • + WATER, 50 ML
  • + AGAVESIROOP, 38 G
  • + VANILLE, SNUFJE
  • + AGAR AGAR, 1/2 G
  • + XANTHAANGOM, SNUFJE
  • VERDER NODIG:
  • + SPRINGVORM, Ø10 CM
  • + SPUITZAK, 2 ST

 

  • 12 stuks
  • 60 minuten
  • gistvrij, Vegan
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.