zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Wortelsalade met komijn & hazelnoten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 210˚C.

2. Snijd de wortelen in schuine plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.

3. Meng de wortel met de sesamolie, het komijnzaad, peper en zeezout en verdeel dit over een bakplaat.

4. Rooster het mengsel 15 minuten op 210˚C, voeg dan het sesamzaad toe en rooster het geheel nog eens 5 minuten, tot de wortelen gaar zijn, maar nog wel een ‘bite’ hebben.

5. Rooster ondertussen de hazelnoten goudbruin en knapperig in een koekenpan.

6. Breng in een steelpan het sinaasappelsap aan de kook en laat het 1 minuut inkoken.

7. Los de arrowroot op in wat koud water en voeg dit toe aan het sinaasappelsap. Voeg de rijststroop toe naar smaak, voor een licht-zoete dressing.

8. Meng tot slot de afgekoelde wortels met de geroosterde hazelnoten en de dressing.

Ingrediënten

  • 500 G WORTEL
  • 1 EL KOMIJNZAAD
  • 2 EL SESAMOLIE, GEROOSTERD
  • PEPER & ZEEZOUT
  • 50 G HAZELNOTEN, WIT
  • 1 EL SESAMZAAD
  • VOOR DE DRESSING:
  • 100 ML SINAASAPPELSAP, VERS
  • 1 TL ARROWROOT
  • RIJSTSTROOP

 

  • 4 personen
  • 40 min.
  • Vegan, Vegetarisch, Suikervrij, Tarwevrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.