1. Week de gojibessen 15 minuten in water en zet ze apart.
2. Rooster de pecannoten, sesamzaad en havervlokken in een koekenpan tot ze beginnen te geuren en snijd de abrikozen in kleine blokjes of reepjes.
3. Meng nu in een grote kom het chiazaad met de sinaasappel schil en de abrikozen en voeg de geroosterde ingrediënten toe. Laat de gojibessen uitlekken en voeg deze ook toe.
4. Maak een karamel van de sojaboter, agavesiroop en rijststroop door deze in een steelpan netje op zacht vuur aan de kook te brengen tot het mengsel iets donker kleurt. Om te controleren of de karamel goed is, laat je een beetje op een lepel afkoelen, als het hard wordt is de karamel goed, blijft het zacht, laat het dan nog even doorkoken.
5. Meng de warme, vloeibare karamel met de rest van de ingrediënten en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. De boven kant kun je glad maken door er een vel bakpapier overheen te leggen en het geheel goed aan te drukken.
6. Laat het mengsel in ongeveer 30 minuten hard worden in de koelkast en snijd het dan in stukken van gewenste grootte. De energybar is goed afgesloten ongeveer een week te bewaren.