zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

dec openingstijden

Kerstavond & Oudejaarsdag tot 17:00 uur open | Op 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.

recept

Oesterzwam schnitzel met oregano & paprika

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

2. Stoom eerst de oesterzwammen. Zet hiervoor een stoompan met water op en stoom ze 6 minuten. Laat de zwammen goed uitlekken of dep ze droog.

3. Rooster het witbrood 12 minuten op 160°C.

4. Zet een pan met een laag zonne-bloemolie op het vuur of verwarm de frituurpan op 180°C. Zet alvast drie diepe bordjes klaar.

5. Meng in een schaaltje het eiwit met de kruiden en roer goed door. Verkruimel het brood en leg dit op een diep bordje. Doe hetzelfde met het eiwitmengsel. Haal nu eerst de oesterzwam door de
tarwebloem, dan door het eiwitmengsel en als laatste door het broodkruim. Herhaal dit nog een keer zodat de oesterzwam aan alle kanten goed ‘verpakt’ is.

6. Frituur de oesterzwammen nu ongeveer 2 à 3 minuten op 180 °C. Haal de oesterzwammen voorzichtig uit de frituur, snijdt in langwerpige stukjes en serveer direct.

 

Ingrediënten

  • oesterzwammen, 8 st
  • eiwit van 6 eieren
  • voor de paneer:
  • (knip) witbrood, 200 g
  • tarwebloem, 100 g
  • verse oregano, 10 g
  • paprikapoeder, 1 el
  • dille, 2 el
  • frituur zonnebloemolie, 1 lt
  • zeezout, naar smaak
  • zwarte peper, naar smaak

 

  • 4 personen
  • 30 minuten
  • Notenvrij, ongezoet, sojavrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.