zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Koningsdag 2021

Wij zijn op Koningsdag open van 11.00-17.00 uur

recept

Witlofsalade met peer & pompoenpitten

Bereidingswijze:

1 Snijd de witlof doormidden, verwijder het hart en snijd chinoise (schuin in ‘ruitjes’). Schil de peer en snijd in stukjes.

2 Zet een stoompan met een klein laagje water op en stoom wanneer het water kookt de peer in 4 à 5 minuten gaar. Houd 75 gram apart voor de dressing.

3 Maak de veganaise. Pers het sap uit de citroen en voeg dit samen met de mosterd, agavesiroop, sojayoghurt, zijden tofu en het zeezout toe aan de keukenmachine. Giet langzaam de zonnebloemolie erbij en meng tot een gladde veganaise. Houd deze apart.

4 Maak dan de dressing door een gedeelte van de peer, het citroensap, de veganaise en het zeezout in de keukenmachine glad te draaien. Houd
ook dit apart.

5 Verwarm een bakpan en rooster hierin de pompoenpitten, samen met een beetje zeezout. Meng nu de witlof, de peer en de dressing en breng indien nodig op smaak met zwarte peper en zeezout.

6 Garneer de salade met de pompoenpitten.

Ingrediënten

  • WITLOF, 450 G
  • DOYENNE DU COMICE PEREN, 350 G EN 75 G VOOR DE DRESSING.
  • POMPOENPITTEN, 20 G
  • VOOR DE VEGANAISE:
  • CITROENSAP VAN 1 CITROEN, 12 G
  • MOSTERD, 30 G
  • AGAVESIROOP, 15 G
  • SOJA YOGHURT, 40 G
  • ZIJDEN TOFU, 100 G
  • ZONNEBLOEMOLIE, 250 ML
  • ZEEZOUT, 1 À 2 THL
  • VOOR 350 G DRESSING:
  • PEER, 75 G
  • VEGANAISE, (100 G)
  • CITROENSAP, 30 ML
  • ZEEZOUT, 1 THL
  • LET OP: DE VEGANAISE IS RUIM GENOMEN, JE KUNT DE REST BEWAREN VOOR EEN ANDER GERECHT.

 

  • 4 personen
  • 45 minuten
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.