zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Linzenstoof

Bereidingswijze:

1 Verwarm de oven voor op 250°C. Maak de dashi. Zet hiervoor een pan met 1,7 liter water op, voeg de kombu en gedroogde shiitakes toe en eventueel naar smaak wat zeezout. Breng langzaam aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, zeef daarna de kombu en shiitake eruit.

2 Snijd de shiitake mét steel doormidden, maak de uien schoon en snijd in vieren. Verdeel over een bakplaat en breng op smaak met zwarte peper, zeezout en olijfolie. Rooster de shiitake 10 minuten op 250°C, blus af met de rode wijn en voeg toe aan de dashi.

3 Snijd de ui en groenten in grove blokjes. Hak de knoflook fijn.

4 Bak de uien in een beetje olijfolie totdat ze karamelliseren. Voeg de gehakte knoflook en groenten toe en bak 2 à 3 minuten mee.

5 Voeg nu de tomatenpuree toe. Laat het geheel ontzuren en doe de tomatenblokjes erbij. Meng de rozemarijn, tijm en oregano erdoor en giet de dashi erbij. Voeg de laurier, foelie en tamari toe en laat het geheel 30 minuten koken.

6 Kook ondertussen de linzen in een aparte pan. Wil je gedroogde linzen gebruiken, houd dan rekening met de weektijd. Kook de linzen vervolgens tot ze beetgaar zijn (10 à 12 min). Spoel af en laat uitlekken.

7 Snijd de seitan bacon brunoise in stukjes van ½ cm en bak 5 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Houd een handje apart voor de garnering. Voeg de seitan en de linzen toe aan de saus en kook nog 5 min. op zacht vuur. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met de bladpeterselie en overige seitan.

Ingrediënten

  • + DUPUIS LINZEN, 400 G
  • + SEITAN BACON, 300 G
  • + UI, 600 G
  • + KNOFLOOK, 40 G
  • + VENKEL, 140 G
  • + KNOLSELDERIJ, 140 G
  • + BLEEKSELDERIJ, 140 G
  • + WORTEL, 260 G
  • + TOMATENPUREE, 140 G
  • + TOMATEN IN BLOKJES, 500 G
  • + TAMARI, 70 ML
  • + OREGANO, 5 G
  • + TIJM, 5 G
  • + ROZEMARIJN, 5 G
  • + FOELIE, 1/2 G
  • + LAURIER, 2 BLAADJES
  • VOOR 2,5 LITER DASHI:
  • + KOMBU, 1 STRIP
  • + GEDROOGDE SHIITAKE, 3 ST
  • + SHIITAKE, 500 G
  • + UI, 100 G
  • + RODE WIJN, 1,5 DL
  • VOOR DE GARNERING:
  • + BLADPETERSELIE, NAAR SMAAK
  • + SEITAN BACON, NAAR SMAAK

 

  • 4 personen
  • 60 minuten
  • gistvrij, Notenvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.