zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

dec openingstijden

Kerstavond & Oudejaarsdag tot 17:00 uur open | Op 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.

recept

Speltsalade met tomaat & zwarte olijf

Bereidingswijze

1. Kook de spelt met een snufje zeezout in ruim water in 80 minuten gaar. Spoel de gekookte spelt in een vergiet af met koud water en laat het uitlekken.

2. Snijd de olijven in kleine stukjes, de bosui in dunne ringen en de tomaten in helften.

3. Snijd de basilicum en de peterselie fijn.

4. Meng nu de spelt met de olijven en de tomaten. Breng de salade op smaak met de witte balsamico azijn, olijfolie, rode wijnazijn en peper en zeezout.

5. Garneer met de gesneden bosuitjes, verse basilicum en verse peterselie.

Ingrediënten

  • 250 G SPELT
  • 50 G ZWARTE OLIJVEN ZONDER PIT
  • 200 G WILD WONDERS OF CHERRY TOMAATJES
  • 1⁄2 BOSJE BOSUI
  • 1⁄2 BOSJE VERSE PETERSELIE
  • 1⁄2 BOSJE VERSE BASILICUM
  • VOOR DE DRESSING:
  • 4 EL BALSAMICO AZIJN WIT
  • 6 EL OLIJFOLIE
  • 4 EL RODE WIJNAZIJN
  • PEPER & ZEEZOUT

 

  • 4 personen
  • 90 minuten
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.