zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Gewijzigde openingstijden

Gimsel is op hemelvaartsdag gesloten.

recept

Vegan sushi met paprika, spinazie & tofu

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 220°C.
Voor de sushirijst: Was de rijst. Zet het
water op met het zeezout en voeg zodra
dit kookt de rijst toe. Kook 18 minuten
met een deksel op de pan op laag vuur.
Breng de ingrediënten voor de dressing
aan de kook en zet apart. Laat de rijst
na het koken met de deksel op de pan
20 minuten rusten. Meng vervolgens de
dressing met de rijst en houd apart.

2 Snijd nu de paprika door de helft, maak
schoon en rooster ca. 18-20 minuten
op 220°C. Dek af en laat 30 minuten
afkoelen. Pel de paprika’s vervolgens
schoon, snijd in filets en marineer met de
witte miso en het zeezout. Zet de oven op
230°C.

3 Snijd de tofu in dunne plakken van ca.
3 millimeter en leg op een bakplaat
met vetvrij papier. Meng de sesamolie,
tamari en rijststroop tot een marinade
en smeer hier met een kwastje de tofu op
beide kanten mee in. Rooster nu ca. 4-5
minuten in de oven op 230°C totdat deze
goudbruin is.

4 Stoom de spinazie 1 minuut in een
stoompan of voorverwarmde oven.

5 Zet nu alles klaar zodat je kunt gaan
rollen. Zie hiervoor de hoeveelheden bij
ingrediënten ‘recept per rol’.

Stapsgewijs rollen:
Leg het norivel op de sushimat en begin
met het verdelen van de rijst over 4/5 van
de nori, bedek dit met 4/5 blad nori. Smeer
dit in met de umeboshi en wasabi, bedek
vervolgens met de gemarineerde tofu en
de spinazie, leg nu de rode paprika in het
onderste 1/3 deel van het vel en rol dit op.
Snijd de rol vervolgens in 8 gelijke sushi’s.

Tip: in de zomer BIOscope 2021 vind je de stappen voor het rollen uitgebeeld.

Ingrediënten

  • NORIVELLEN, 8 ST
  • GROTE SPINAZIEBLADEREN, 20 ST
  • UMEBOSHI, 4 G
  • WASABI, 4 G
  • VOOR DE RIJST:
  • SUSHIRIJST, 200 G
  • WATER, 375 G
  • SNUFJE ZOUT
  • VOOR DE GEMARINEERDE
  • PAPRIKA:
  • RODE PAPRIKA, 2 ST
  • WITTE MISO, 25 G
  • SNUFJE ZOUT
  • VOOR DE GEROOSTERDE TOFU:
  • TOFU, 300 G
  • RIJSTSTROOP, 40 G
  • TAMARI, 50 G
  • SESAMOLIE, 40 G
  • VOOR DE DRESSING:
  • RIJSTAZIJN, 30 G
  • RIJSTSTROOP, 30 G
  • ZEEZOUT, 1 TL
  • VERDER NODIG:
  • SUSHIMATJE
  • RECEPT PER ROL:
  • NORIVEL, 2 ST
  • SUSHIRIJST, 110 G
  • UMEBOSHI & WASABI, 2 G
  • GEMARINEERDE PAPRIKA, 40 G
  • TOFU, 1 LAAG
  • SPINAZIE, 1 LAAG

 

  • 32 stuks
  • 2 uur
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.