1 Verwarm de oven voor op 230°C.
2 Kook de linzen in 3 minuten al dente en spoel af met koud water.
3 Snijd de courgette in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
4 Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg met de binnenkant naar beneden op het rooster in de oven. Rooster 15 minuten, dek vervolgens af en laat afkoelen.
5 Zet de oven op 160°C. Rooster de amandelen 8 minuten, haal ze uit de oven en hak ze vervolgens in de keukenmachine.
6 Zet een hapjespan op het vuur en rooster hierin het komijnzaad heel kort. Vijzel vervolgens fijn. Rasp de helft van de sinaasappel, hak de peterselie fijn en houd apart.
7 Pel nu ook de afgekoelde paprika. Neem 100 ml van de vinaigrette en mix alles door elkaar tot een salade. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.