zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Pinksteren

Gimsel is tijdens Pinksteren gesloten | Gimsel is closed during Pentecost

recept

Rode linzensalade met vinaigrette

Bereidingswijze:

1 Verwarm de oven voor op 230°C.

2 Kook de linzen in 3 minuten al dente en spoel af met koud water.

3 Snijd de courgette in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.

4 Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg met de binnenkant naar beneden op het rooster in de oven. Rooster 15 minuten, dek vervolgens af en laat afkoelen.

5 Zet de oven op 160°C. Rooster de amandelen 8 minuten, haal ze uit de oven en hak ze vervolgens in de keukenmachine.

6 Zet een hapjespan op het vuur en rooster hierin het komijnzaad heel kort. Vijzel vervolgens fijn. Rasp de helft van de sinaasappel, hak de peterselie fijn en houd apart.

7 Pel nu ook de afgekoelde paprika. Neem 100 ml van de vinaigrette en mix alles door elkaar tot een salade. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.

*Van de vinaigrette heb je maar 100 ml nodig. De overige vinaigrette kun je makkelijk een week in de koelkast bewaren.

Ingrediënten

  • RODE LINZEN, 400 G
  • COURGETTE, 1/2 ST
  • PETERSELIE, 1 BOSJE
  • AMANDELEN, 80 G
  • RODE PAPRIKA, 1 ST
  • SINAASAPPELSCHIL VAN EEN 1/2 SINAASAPPEL
  • KOMIJNZAAD, 1 EL
  • ZWARTE PEPER, NAAR SMAAK
  • VOOR 200 ML VINAIGRETTE*:
  • ZONNEBLOEMOLIE, 150 ML
  • MOSTERD, 2 TL
  • AGAVESIROOP, 2 TL
  • NATUURAZIJN, 2 EL
  • ZEEZOUT, NAAR SMAAK

 

  • 4 personen
  • 1 uur
  • gistvrij, glutenvrij, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.