zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

27 april Koningsdag

Wij zijn op Koningsdag geopend van 8:00 tot 16:00 uur!

recept

Quinoa salade met cantharellen

Bereidingswijze:

1. Kook de quinoa zoals op de verpakking vermeld. Zorg ervoor dat ze nog een bite hebben.

2. Zet voor de dashi een pan met 500 ml water op, voeg hier de kombu en shiitake aan toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de dashi bouillon tenminste een half uur trekken, langer maakt hem krachtiger van smaak. Zeef de kombu en shiitake eruit. Houd apart.

3. Verwarm de oven voor op 160°C. Maak nu de quinoa pops. Snijd de knoflook fijn en meng dit samen met de oregano en en het zeezout door de quinoa. Leg dit op een bakplaat en rooster 8 minuten. Houd de pops apart voor de garnering.

4. Zet nu de oven op 230°C. Maak de knoflookolie door de knoflook fijn te snijden en te mengen met de zonnebloemolie. Knijp de citroen uit en meng het citroensap met de knoflookolie. Voeg hier de cantharellen, oregano, zonnebloemolie en zeezout aan toe. Mix goed en rooster 5 minuten op 230°C.

5. Snijd voor de dressing de ui en knoflook en fruit deze met een eetlepel zonnebloemolie in een pan. Voeg de cantharellen toe en bak gaar. Doe de witte wijnazijn erbij, laat 2 minuten staan en zet het vuur uit. Laat het geheel nu afkoelen.

6. Maak de vinaigrette door de mosterd, agavesiroop, natuurazijn en het zeezout te mixen in de keukenmachine. Voeg hier langzaam de zonnebloemolie aan toe totdat het goed gebonden is. Naar wens kun je hier nog dashi bij doen om de juiste dikte te krijgen.

7. Voeg ¾ van het cantharellenmengsel toe aan het geheel, samen met de dressing, peterselie en de helft van de quinoa pops. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met de overige cantharellen en quinoa pops.

 

 

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
  • rode quinoa, gekookt, 300 g
  • witte quinoa, gekookt, 300 g
  • peterselie, 4 el
  • Voor de quinoa pops:
  • quinoa, 2 el
  • knoflook, ½ teentje
  • verse oregano, 1 el
  • zeezout, snufje
  • voor de cantharellen:
  • cantharellen, 300 g
  • citroensap, van 1 citroen
  • verse oregano, 2 el
  • zeezout, 1 el
  • zonnebloemolie, 2 el
  • knoflook, 1 teen
  • voor 500 ml dashi:
  • kombu, ½ strip
  • shiitake, 2 st
  • voor de dressing:
  • cantharellen, 120 g
  • zonnebloemolie, 100 ml
  • mosterd, 1 el
  • agavesiroop, ½ tl
  • witte wijnazijn, 35 ml
  • kurkuma, ½ tl
  • ui, 50 g
  • knoflook, ½ teentje

 

  • 4 personen
  • 1½ uur
  • gistvrij, Notenvrij, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.