zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Gesloten tijdens Pasen

Gimsel is tijdens de Paasdagen gesloten | We're closed during Easter

recept

Melkchocolade-koffie mousse

Bereidingswijze:

1 Maak eerst de espresso slagroom. Kneus hiervoor de espressobonen. Voeg deze aan de (ongeklopte) slagroom toe en laat dit minimaal 3 uur trekken. Hoe langer het kan trekken, hoe meer smaak. Daarom raden we aan om het een nacht in de koeling te zetten.

2. Haal het mengsel uit de koeling en zeef de espressobonen eruit. Sla nu de slagroom lobbig.

3. Smelt de chocolade met het zout ‘au bain-marie’. Dit kun je doen door een pannetje water aan de kook te brengen en hierop een schaaltje te zetten waarin je de chocolade langzaam laat smelten.

4. Verwarm nu ook de eieren en de eidooiers samen met de suiker en de gemalen espresso tot 70°C au bainmarie. Sla het vervolgens koud en meng met de slagroom.

5. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng. Laat het geheel minimaal een uur opstijven.

6. Serveer de mousse.

Tip: Als je voldoende ruimte hebt in de koelkast, kies dan voor een lage schaal. Daarin zal de mousse sneller opstijven dan in een hoge kom.

Ingrediënten

  • VOOR DE ESPRESSO SLAGROOM:
  • 25 G ESPRESSOBONEN
  • 500 G SLAGROOM
  • VOOR DE MOUSSE:
  • 60 ML GEMALEN ESPRESSO
  • 3 ST EI
  • 2 ST EIDOOIER
  • 55 G RIETSUIKER
  • 130 G PURE CHOCOLADE
  • 200 G MELK CHOCOLADE
  • 1 TL ZEEZOUT

 

  • 4 personen
  • 3 uur + 30 minuten
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.