zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

27 april Koningsdag

Wij zijn op Koningsdag geopend van 8:00 tot 16:00 uur!

recept

Champignonsoep met mais & kokos

Bereidingswijze:

1. Maak eerst de roux. Zet een (steel)pan met dikke bodem op het vuur en smelt hierin de boter. Voeg al roerend de bloem toe en ga zo door totdat je een egaal mengsel hebt. Zet het vuur laag en blijf roeren. Na een paar minuten is de bloem gaar en heb je een witte roux. De uiteindelijke structuur moet lijken op die van nat zand. Houd de roux apart en laat afkoelen.

2. Maak nu eerst de dashi bouillon. Zet hiervoor een grote pan met 1 liter water op, voeg hier de kombu en gedroogde shiitakes aan toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de dashi bouillon tenminste een half uur trekken, langer maakt hem krachtiger. Zeef de kombu en shiitake eruit.

3. Voeg nu de melk en de kokosmelk aan de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook.

4. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en de courgette en snijd ze in stukjes. Snijd ook de champignons in stukjes. Houd apart.

5. Snijd de verse koriander fijn en houd apart voor de garnering.

6. Giet de roux over in een grote pan en voeg hier, al roerend met een garde, langzaam de warme bouillon aan toe.

7. Voeg nu de courgette, paprika en mais aan de bouillon toe, samen met de jalapeño en het limoenblad. Breng langzaam aan de kook en laat 45 minuten koken. Zeef het limoenblad eruit.

8. Voeg het gembersap, limoensap en zeezout toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met de verse koriander.

Ingrediënten

  • WITTE CHAMPIGNONS, 300 G
  • GELE PAPRIKA, 150 G
  • COURGETTE, 200 G
  • MAIS | DIEPVRIES, 225 G
  • JALAPEÑO, 1/2 ST
  • LIMOENBLAD, 5 ST
  • ROOMBOTER, 75 G
  • TARWEBLOEM, 90 G
  • MELK, 300 ML
  • KOKOSMELK, 500 ML
  • GEMBERSAP, 25 ML
  • LIMOENSAP, 30 ML
  • ZWARTE PEPER
  • ZEEZOUT
  • VOOR DE DASHI BOUILLON:
  • KOMBU, 1 STRIP
  • GEDROOGDE SHIITAKE, 5 ST
  • WATER, 1 L
  • VOOR DE GARNERING:
  • VERSE KORIANDER, 1/2 BOSJE

 

  • 4 personen
  • 1 1/2 uur
  • gistvrij, Notenvrij, ongezoet, sojavrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.