1. Begin met het maken van de roux. Smelt hiervoor de boter in een pan met een dikke bodem en voeg, voordat de boter verkleurt, de bloem toe. Roer met een houten spatel tot het mengsel glad is. Houd het vuur laag en blijf roeren zodat de bloem enkele minuten kan garen.
2. Bak ondertussen de paddenstoelen in wat olijfolie tot ze zacht zijn, snijd ze dan jn en zet ze apart.
3. Houd de roux op het vuur. Breng de helft van de melk aan de kook, giet deze bij de roux en roer het glad, terwijl je het mengsel weer aan de kook brengt, voeg dan de rest van de melk toe, roer het glad en breng het nogmaals aan de kook. Roer stevig zodat er geen klontjes ontstaan, gebruik eventueel een staafmixer.
4. Voeg nu de seitan en de paddenstoelen toe en breng de roux op smaak met peper, zeezout en de kruiden. Laat de roux zo’n 2 uur in de koelkast opstijven.
5. Rol balletjes van de roux, rol ze door de tarwebloem, dompel ze onder in het losgeklopte ei en rol ze door het paneermeel. Herhaal het ei en paneermeel nogmaals totdat ze helemaal bedekt zijn.
6. Frituur de balletjes in 2 à 3 minuten op 180°c.