zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Gerst-wakamé salade

Bereidingswijze:

1. Kook de gerst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de snijbonen, de bosui en de koriander fijn en snijd de komkommer en de wortel in kleine blokjes.

3. Maak de dressing door de rijstazijn, de sesamolie, de rijststroop en de shoyu te mengen.

4. Rooster het sesamzaad in een koekenpan.

5. Giet de gerst af en laat het uitlekken in een vergiet.

6. Week de wakamé 10 minuten in koud water, giet het af en snijd in grove stukjes.

7. Meng alle ingrediënten in een grote schaal.

Ingrediënten

  • 250 G GERST
  • 200 G KOMKOMMER
  • 140 G BOSUI
  • 40 G SESAMZAAD
  • 20 G WAKAMÉVLOKKEN
  • 200 G SNIJBONEN
  • 200 G WORTEL
  • 1 BOSJE KORIANDER, VERS
  • VOOR DE DRESSING:
  • 125 ML GENMAI-SU RIJSTAZIJN
  • 125 ML SESAMOLIE
  • 2 EL RIJSTSTROOP
  • 2 EL SHOYU

 

  • 8 personen
  • 30 min.
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.