zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Groene currysoep met broccoli & kokos

Bereidingswijze:

1. Was de venkel, prei en aardappels en snijd deze samen met de ui in blokjes van 2 centimeter. Bak vervolgens in een pan met zonnebloemolie.

2. Voeg hier een 500 ml water en 330 ml kokosmelk toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer het tot een glad geheel.

3. Snijd de gember, knoflook en kruiden voor de currypasta en voeg samen.

4. Rooster het koriander-, komijn- en mosterdzaad 3 minuten en vijzel fijn.

5. Voeg alle ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine samen en draai glad tot een pasta.

6. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Blancheer voor 2 minuten in kokend water en zet apart.

7. Voeg de currypasta en de broccoli toe aan de basissoep. Laat een handje broccoli over voor de garnering. Pureer de soep tot een mooie groene soep.

8. Garneer de soep met de broccoli roosjes en verse koriander blaadjes.

Tip: Strooi wat kokosrasp over de soep, samen met wat gesneden bosui.

Ingrediënten

  • VOOR DE BASIS
  • 330 ML KOKOSMELK
  • 500 ML WATER
  • 250 G BROCCOLI
  • 150 G UI
  • 300 G AARDAPPELS
  • 50 G PREI
  • 50 G VENKEL
  • VOOR DE CURRYPASTA
  • 15 G GEMBER
  • 15 G KNOFLOOK
  • 10 G KORIANDER, VERS
  • 10 G MUNT, VERS
  • 10 G BASILICUM, VERS
  • 15 G CITROENGRAS, VERS
  • 1 TL KORIANDERZAAD
  • 1 TL KOMIJNZAAD
  • 1 TL MOSTERDZAAD
  • 50 ML EXTRA VIERGE KOKOSOLIE
  • 20 ML ZONNEBLOEMOLIE

 

  • 4 personen
  • 50 minuten
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.