Bereidingswijze:
1. Maak eerst de kruidenolie. Met de keukenmachine: doe alle ingrediënten voor de kruidenolie in de keukenmachine en draai alles goed door tot een gladde dressing.
Met de hand: Hak de knoflook, tijm, rozemarijn, basilicum en peterselie fijn en meng dit met de olijfolie in een kom. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout en zet apart.
2. Zet nu een stoompan met een klein laagje water op het vuur en breng aan de kook.
3. Schil de aardappels en snijd er dikke frieten van.
4. Stoom de frieten 20 minuten, haal ze uit de pan en laat afkoelen. Zet ondertussen een frituurpan met de olie op het vuur en verwarm tot 130˚C.
5. Doe de afgekoelde frieten in de pan en laat ze 10 minuten voorfrituren. Haal ze met de schuimspaan uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Zet de frituurpan niet uit maar verwarm de olie tot 180˚C.
6. Doe nu de voor-gefrituurde frieten terug in de frituurpan en bak ze goudgeel en krokant.
7. Meng de frieten met de kruidenolie en strooi er naar smaak zeezout overheen.