zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Koningsdag 2021

Wij zijn op Koningsdag open van 11.00-17.00 uur

recept

bietensalade met vinaigrette

Bereidingswijze:

1. Kook eerst de bieten. Zet hiervoor een grote pan met water en een snufje zeezout op en kook de bieten in ongeveer 50 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen.

2. Verwijder de schil wanneer ze zijn afgekoeld en snijd de bieten in kleine stukjes.

3. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette in een kommetje.

4. Meng de bieten met de vinaigrette. Voeg de lavas en het citroensap toe en meng nogmaals goed door elkaar.

5. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.

*Van de vinaigrette hebben we wat meer gemaakt zodat je dit ook voor een ander gerecht kunt gebruiken.

Ingrediënten

  • RODE BIETEN, 800 G
  • LAVAS OF PETERSELIE, ½ BOSJE
  • CITROENSAP VAN EEN ½ CITROEN
  • ZWARTE PEPER NAAR SMAAK
  • ZEEZOUT NAAR SMAAK
  • VOOR 200 ML VINAIGRETTE*:
  • MOSTERD, 2 TL
  • NATUURAZIJN, 2 EL
  • WITTE WIJNAZIJN, 2 EL
  • ZONNEBLOEMOLIE, 150 ML
  • AGAVESIROOP, 2 TL
  • ZEEZOUT NAAR SMAAK

 

  • 4 personen
  • 1 uur
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.