zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

1e & 2e Paasdag

Zondag 31 maart en Maandag 1 april, 1e en 2e paasdag, zijn wij gesloten

recept

Clafoutis met cranberry

Bereidingswijze: 

1. Verwarm de oven voor op 140°C.
2. Draai alle ingrediënten voor  de clafoutis tot een fijn beslag. Dit kun je doen in de keukenmachine of met de blender.
3. Leg een bakpapiertje in de ovenschaal. Giet het beslag hierin en verdeel de cranberry’s gelijkmatig over het beslag.
4. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 50 minuten gaar. Laat de clafoutis afkoelen.
5. Maak nu de gelei. Doe alle ingrediënten voor de gelei in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat 2 minuten op laag vuur doorkoken. Verdeel de gelei gelijkmatig over de clafoutis en verspreid gelijkmatig.
6. Snijd het geheel in het gewenste aantal stukken en serveer.

Tip: Je kunt in plaats van cranberry’s ook een andere fruitsoort gebruiken zoals pruimen.

Ingrediënten

  • Voor de clafoutis:
  • 500 g zijden tofu
  • 190 ml agavesiroop
  • 170 g appelmoes
  • 22 g maizena
  • 22 g kokosolie, geurloos
  • 60 g tarwebloem
  • 75 g amandelmeel
  • 1/4 thl vanille
  • sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
  • citroenrasp van 1/2 citroen
  • 100 g diepvries cranberry's
  • 1/2 thl zeezout
  • Voor de gelei:
  • 140 ml cranberry sap
  • 35 ml agavesiroop
  • 5 g maizena
  • 1/2 thl agar agar
  • Verder nodig:
  • ovenschaal met 1 liter inhoud

 

  • 4 personen
  • 60 minuten
  • gistvrij, Vegan, Zuivelvrij, tot 8 personen
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.