1. Maak de uien schoon en snijd in blokjes. Pel de knoflook, schil de gember en maal fijn in de keukenmachine.
2. Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember op laag vuur tot ze zacht zijn. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg de tomatenpuree en stukken tomaat toe aan de groentemix en laat 5 minuten op laag vuur staan.
3. Meng nu de tikka masala kruidenmix door de saus en bak het geheel 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Breng
aan de kook en laat 30 minuten koken op laag tot middelhoog vuur. Knijp het sap uit de citroen en meng door de saus. Breng het geheel op smaak met zeezout.
4. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en blancheer 2 min. in een laagje water. Koel af in ijswater en laat even
staan. Snijd de tofu in blokjes van 1×1 cm en frituur 1-2 minuten in een laagje zonnebloemolie. Zet apart.
5. Maak de dashi. Zet hiervoor een pan met 1 liter water op, voeg de kombu en shiitakes toe en eventueel naar smaak wat zeezout. Breng langzaam aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, zeef daarna de kombu en shiitake eruit en houd apart. Breng de dashi opnieuw aan de kook en voeg de sojabrokken toe. Breng dit op smaak met tamari en kook 20 minuten. Giet de dashi af en hergebruik eventueel voor een ander recept. Houd de sojabrokken apart.
6. Verwarm een pan met een beetje sesamolie en bak hierin de sojabrokken met de tofu en sperziebonen. Blus af met de tikka massala saus. Breng eventueel op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met verse korianderblaadjes. Lekker met naanbrood!
recept
Tikka Masala
Bereidingswijze:
Ingrediënten
- + TIKKA MASALA KRUIDENMIX, 25 G
- + KOKOSOLIE, 70 G
- + GROTE UIEN, 3 STUKS
- + VERSE GEMBER, STUK 5,5 CM
- + KNOFLOOK, 4 GROTE TENEN
- + TOMATENPUREE, 25 G
- + RIJPE TOMATEN, 2 STUKS
- + KOKOSMELK, 500 G
- + CITROEN, 1 STUK
- + SCHEUTJE SESAMOLIE
- + ZEEZOUT NAAR SMAAK
- VOOR DE VULLING:
- + ROOKTOFU, 400 G
- + SOJABROKKEN, 400 G
- + SPERZIEBONEN, 500 G
- + BOSJE KORIANDER
- + TAMARI, NAAR SMAAK
- VOOR DE DASHI:
- + WATER, 1 LITER
- + KOMBU, 1 STRIP
- + GEDROOGDE SHIITAKE, 3 STUKS
- VERDER NODIG:
- + KEUKENMACHINE
- + ZONNEBLOEMOLIE
- + SESAMOLIE
- 4 personen
- 90 minuten
- gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar
naar
-
vegan wafels met maa…
-
maissalade met umebo…
-
griekse salade
-
in cava gemarineerde…
-
bladerdeeghapje met…
-
mosterdsoep met seit…
-
quinoasalade met pom…
-
stoofperen
-
oesterzwam schnitzel…
-
wortel-kool salade
-
klassieke hummus met…
-
pad thai met groene…
-
springrolls met zeew…
-
snijbiet met kikkere…
-
rode linzensalade me…
-
riz condé met vers…
-
wortel en gemberstoof
-
venkel-wortel-appelsap
-
clafoutis met cranbe…
-
bietenhummus
-
udon noedels met gro…
-
gefrituurde tempeh k…
-
courgette antipasti
-
tomaat-linzensoep (v…
-
energybar met gojibe…
-
gebakken broccoli me…
-
gebakken zilvervlies…
-
arabische oesterzwam
-
witte asperges met v…
-
risottoballetjes
-
gele linzen met venk…
-
saag aloo amandel bo…
-
vegan appeltaart
-
romige preisoep met…
-
courgette-ricotta ro…
-
glasnoedels met zeesla
-
snijbietsalade met m…
-
zwart sesam ijs
-
avocado met sinaasap…
-
geroosterde paprika-…
-
geraspte groenten
-
salade wilde rijst &…
-
superfood balletjes…
-
sushi met kinpira
-
appel-kaneel muffin
-
groene curry met tofu
-
quinoa & zwarte rijs…
-
scrambled tofu met b…
-
pompoenstoof met blo…
-
witlofsalade met pee…
-
vegan bananencake
-
coleslaw vegan
-
vegan oshawacake
-
chocolademousse
-
paddenstoelen met s…
-
crispy tofu
-
matcha latte & golde…
-
melkchocolade-koffie…
-
vegan cinnamon roll
-
vegan proteïne bar
-
panforte
-
bulgur met pompoen &…
-
bietensalade met vin…
-
krieltjessalade met…
-
kimchi
-
gefermenteerde citroen
-
vegan bros bar
-
granola bar
-
kikkererwtensalade m…
-
scrambled tofu
-
vegan tempeh salade
-
bietensalade met aug…
-
vegan citroentaart
-
kikkererwtensoep
-
hummus van doperwten…
-
vegan snickert
-
quiche prei & geiten…
-
gekleurde bieten sal…
-
bapao met beluga lin…
-
zwarte peper seitan
-
rabarber crumble
-
shopska salade (vegan)
-
komkommer wakame sal…
-
zeespaghetti salade
-
wakamé chips met se…
-
d’ba zigni pompoen…
-
groentelasagne
-
champignonsoep met m…
-
antipasto van andijvie
-
gegrilde schorsenere…
-
tofu maki
-
compote van zomerfruit
-
speltsalade met toma…
-
vanille-framboos taart
-
appel-peren compote…
-
ramen noedels met ki…
-
knolselderij salade
-
seitan & doperwtenbu…
-
pannenkoekjes met ap…
-
muffin pompoen & tijm
-
kleurige zeewiersalade
-
vegan saté tempeh
-
paddenstoelen salade
-
eiersalade met kappe…
-
riz condé
-
linzenstoof
-
witlofsalade met man…
-
frambozen petit four
-
shoarma van oesterzw…
-
vegan burger
-
vegan muffins met ba…
-
vegan sushi met papr…
-
vegan amandel-myrtil…
-
boerenkoolsalade met…
-
couscoussalade met z…
-
wakamé hummus
-
worteltaart
-
zelf tarwegras kweken
-
groentekorma met tofu
-
groentekorma
-
groene currysoep met…
-
boerenomelet
-
witte aspergesoep
-
bladerdeeghapje met…
-
tabouleh met munt
-
kokos-citroen rijst
-
gerst-wakamé salade
-
tempura van groente
-
vegan tarte tatin me…
-
vegan erwtensoep
-
romige paddenstoelen…
-
fruit-noten tulbandje
-
vegan appeltaart
-
gegrilde courgette m…
-
hibachi
-
vegan kapsalon
-
friet met kruidenolie
-
geroosterde wilde wo…
-
vegan chocolade-fram…
-
mungboontjes salade
-
pap van chiazaad & b…
-
stoof met paddenstoe…
-
maissoep met kokos
-
seitan bitterballen
-
vegan aardbeien-munt…
-
vegan panna cotta ta…
-
bietensalade met dil…
-
vegan scones met hav…
-
spinazie tabouleh
-
quiche broccoli & brie
-
fruitsalade met bals…
-
red velvet taart
-
pittige pompoensoep
-
spruiten met groene…
-
wortel en walnotencake
-
quinoa salade met ca…
-
spaghetti van courge…
-
gebakken tofu met ro…
-
appel panna cotta me…
-
tempehsalade met spe…
-
couscoussalade met d…
-
tarte tatin rode biet
-
vegan pannenkoekjes
-
fregola met lamsoor
-
kokosyoghurt met gra…
-
misosoep
-
wortelsalade met kom…
-
falafel
-
vegan kimchi