1. Maak de uien schoon en snijd in blokjes. Pel de knoflook, schil de gember en maal fijn in de keukenmachine.
2. Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember op laag vuur tot ze zacht zijn. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg de tomatenpuree en stukken tomaat toe aan de groentemix en laat 5 minuten op laag vuur staan.
3. Meng nu de tikka masala kruidenmix door de saus en bak het geheel 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Breng
aan de kook en laat 30 minuten koken op laag tot middelhoog vuur. Knijp het sap uit de citroen en meng door de saus. Breng het geheel op smaak met zeezout.
4. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en blancheer 2 min. in een laagje water. Koel af in ijswater en laat even
staan. Snijd de tofu in blokjes van 1×1 cm en frituur 1-2 minuten in een laagje zonnebloemolie. Zet apart.
5. Maak de dashi. Zet hiervoor een pan met 1 liter water op, voeg de kombu en shiitakes toe en eventueel naar smaak wat zeezout. Breng langzaam aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, zeef daarna de kombu en shiitake eruit en houd apart. Breng de dashi opnieuw aan de kook en voeg de sojabrokken toe. Breng dit op smaak met tamari en kook 20 minuten. Giet de dashi af en hergebruik eventueel voor een ander recept. Houd de sojabrokken apart.
6. Verwarm een pan met een beetje sesamolie en bak hierin de sojabrokken met de tofu en sperziebonen. Blus af met de tikka massala saus. Breng eventueel op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met verse korianderblaadjes. Lekker met naanbrood!
recept
Tikka Masala
Bereidingswijze:
Ingrediënten
- + TIKKA MASALA KRUIDENMIX, 25 G
- + KOKOSOLIE, 70 G
- + GROTE UIEN, 3 STUKS
- + VERSE GEMBER, STUK 5,5 CM
- + KNOFLOOK, 4 GROTE TENEN
- + TOMATENPUREE, 25 G
- + RIJPE TOMATEN, 2 STUKS
- + KOKOSMELK, 500 G
- + CITROEN, 1 STUK
- + SCHEUTJE SESAMOLIE
- + ZEEZOUT NAAR SMAAK
- VOOR DE VULLING:
- + ROOKTOFU, 400 G
- + SOJABROKKEN, 400 G
- + SPERZIEBONEN, 500 G
- + BOSJE KORIANDER
- + TAMARI, NAAR SMAAK
- VOOR DE DASHI:
- + WATER, 1 LITER
- + KOMBU, 1 STRIP
- + GEDROOGDE SHIITAKE, 3 STUKS
- VERDER NODIG:
- + KEUKENMACHINE
- + ZONNEBLOEMOLIE
- + SESAMOLIE
- 4 personen
- 90 minuten
- gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar
naar
-
falafel
-
risottoballetjes
-
vegan sushi met papr…
-
bladerdeeghapje met…
-
appel panna cotta me…
-
snijbiet met kikkere…
-
worteltaart
-
tofu maki
-
wortelsalade met kom…
-
pannenkoekjes met ap…
-
venkel-wortel-appelsap
-
clafoutis met cranbe…
-
vegan erwtensoep
-
seitan bitterballen
-
chocolademousse
-
bietenhummus
-
bapao met beluga lin…
-
tabouleh met munt
-
geroosterde paprika-…
-
vegan cinnamon roll
-
klassieke hummus met…
-
vegan kapsalon
-
witte asperges met v…
-
misosoep
-
romige preisoep met…
-
komkommer wakame sal…
-
vegan tempeh salade
-
quinoasalade met pom…
-
bietensalade met vin…
-
romige paddenstoelen…
-
quinoa & zwarte rijs…
-
pap van chiazaad & b…
-
crispy tofu
-
gebakken zilvervlies…
-
champignonsoep met m…
-
vegan appeltaart
-
vegan appeltaart
-
bladerdeeghapje met…
-
kleurige zeewiersalade
-
granola bar
-
geroosterde wilde wo…
-
boerenkoolsalade met…
-
superfood balletjes…
-
red velvet taart
-
kikkererwtensoep
-
shopska salade (vegan)
-
oesterzwam schnitzel…
-
antipasto van andijvie
-
zwarte peper seitan
-
wakamé hummus
-
rode linzensalade me…
-
riz condé
-
vegan saté tempeh
-
glasnoedels met zeesla
-
boerenomelet
-
krieltjessalade met…
-
mungboontjes salade
-
vegan proteïne bar
-
vegan amandel-myrtil…
-
scrambled tofu met b…
-
riz condé met vers…
-
melkchocolade-koffie…
-
maissalade met umebo…
-
gefrituurde tempeh k…
-
groene curry met tofu
-
gegrilde courgette m…
-
tempura van groente
-
vanille-framboos taart
-
pad thai met groene…
-
hummus van doperwten…
-
groene currysoep met…
-
vegan muffins met ba…
-
quiche prei & geiten…
-
coleslaw vegan
-
frambozen petit four
-
paddenstoelen salade
-
vegan chocolade-fram…
-
vegan wafels met maa…
-
fruitsalade met bals…
-
vegan citroentaart
-
tempehsalade met spe…
-
ramen noedels met ki…
-
spruiten met groene…
-
sushi met kinpira
-
griekse salade
-
mosterdsoep met seit…
-
gebakken broccoli me…
-
seitan & doperwtenbu…
-
matcha latte & golde…
-
scrambled tofu
-
vegan burger
-
friet met kruidenolie
-
energybar met gojibe…
-
salade wilde rijst &…
-
fruit-noten tulbandje
-
gebakken tofu met ro…
-
vegan panna cotta ta…
-
udon noedels met gro…
-
wakamé chips met se…
-
kikkererwtensalade m…
-
maissoep met kokos
-
fregola met lamsoor
-
wortel-kool salade
-
courgette-ricotta ro…
-
groentekorma met tofu
-
appel-peren compote…
-
witlofsalade met pee…
-
quinoa salade met ca…
-
in cava gemarineerde…
-
stoof met paddenstoe…
-
gekleurde bieten sal…
-
spinazie tabouleh
-
saag aloo amandel bo…
-
stoofperen
-
linzenstoof
-
snijbietsalade met m…
-
speltsalade met toma…
-
vegan bros bar
-
springrolls met zeew…
-
vegan bananencake
-
zeespaghetti salade
-
vegan kimchi
-
rabarber crumble
-
eiersalade met kappe…
-
vegan snickert
-
gele linzen met venk…
-
bietensalade met aug…
-
vegan oshawacake
-
zelf tarwegras kweken
-
wortel en walnotencake
-
gegrilde schorsenere…
-
tomaat-linzensoep (v…
-
arabische oesterzwam
-
couscoussalade met d…
-
spaghetti van courge…
-
tarte tatin rode biet
-
wortel en gemberstoof
-
couscoussalade met z…
-
groentekorma
-
groentelasagne
-
vegan aardbeien-munt…
-
gerst-wakamé salade
-
vegan tarte tatin me…
-
d’ba zigni pompoen…
-
appel-kaneel muffin
-
zwart sesam ijs
-
panforte
-
bietensalade met dil…
-
witte aspergesoep
-
shoarma van oesterzw…
-
courgette antipasti
-
kokosyoghurt met gra…
-
knolselderij salade
-
vegan scones met hav…
-
pittige pompoensoep
-
vegan pannenkoekjes
-
avocado met sinaasap…
-
geraspte groenten
-
bulgur met pompoen &…
-
quiche broccoli & brie
-
witlofsalade met man…
-
pompoenstoof met blo…
-
muffin pompoen & tijm
-
compote van zomerfruit
-
gefermenteerde citroen
-
kokos-citroen rijst