1. Maak de uien schoon en snijd in blokjes. Pel de knoflook, schil de gember en maal fijn in de keukenmachine.
2. Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember op laag vuur tot ze zacht zijn. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg de tomatenpuree en stukken tomaat toe aan de groentemix en laat 5 minuten op laag vuur staan.
3. Meng nu de tikka masala kruidenmix door de saus en bak het geheel 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Breng
aan de kook en laat 30 minuten koken op laag tot middelhoog vuur. Knijp het sap uit de citroen en meng door de saus. Breng het geheel op smaak met zeezout.
4. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en blancheer 2 min. in een laagje water. Koel af in ijswater en laat even
staan. Snijd de tofu in blokjes van 1×1 cm en frituur 1-2 minuten in een laagje zonnebloemolie. Zet apart.
5. Maak de dashi. Zet hiervoor een pan met 1 liter water op, voeg de kombu en shiitakes toe en eventueel naar smaak wat zeezout. Breng langzaam aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, zeef daarna de kombu en shiitake eruit en houd apart. Breng de dashi opnieuw aan de kook en voeg de sojabrokken toe. Breng dit op smaak met tamari en kook 20 minuten. Giet de dashi af en hergebruik eventueel voor een ander recept. Houd de sojabrokken apart.
6. Verwarm een pan met een beetje sesamolie en bak hierin de sojabrokken met de tofu en sperziebonen. Blus af met de tikka massala saus. Breng eventueel op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met verse korianderblaadjes. Lekker met naanbrood!
recept
Tikka Masala
Bereidingswijze:
Ingrediënten
- + TIKKA MASALA KRUIDENMIX, 25 G
- + KOKOSOLIE, 70 G
- + GROTE UIEN, 3 STUKS
- + VERSE GEMBER, STUK 5,5 CM
- + KNOFLOOK, 4 GROTE TENEN
- + TOMATENPUREE, 25 G
- + RIJPE TOMATEN, 2 STUKS
- + KOKOSMELK, 500 G
- + CITROEN, 1 STUK
- + SCHEUTJE SESAMOLIE
- + ZEEZOUT NAAR SMAAK
- VOOR DE VULLING:
- + ROOKTOFU, 400 G
- + SOJABROKKEN, 400 G
- + SPERZIEBONEN, 500 G
- + BOSJE KORIANDER
- + TAMARI, NAAR SMAAK
- VOOR DE DASHI:
- + WATER, 1 LITER
- + KOMBU, 1 STRIP
- + GEDROOGDE SHIITAKE, 3 STUKS
- VERDER NODIG:
- + KEUKENMACHINE
- + ZONNEBLOEMOLIE
- + SESAMOLIE
- 4 personen
- 90 minuten
- gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar
naar
-
risottoballetjes
-
snijbiet met kikkere…
-
komkommer wakame sal…
-
vegan wafels met maa…
-
witlofsalade met man…
-
bulgur met pompoen &…
-
fregola met lamsoor
-
tarte tatin rode biet
-
boerenkoolsalade met…
-
speltsalade met toma…
-
gegrilde schorsenere…
-
vegan amandel-myrtil…
-
udon noedels met gro…
-
vegan tarte tatin me…
-
tomaat-linzensoep (v…
-
geraspte groenten
-
maissalade met umebo…
-
vegan muffins met ba…
-
zwart sesam ijs
-
klassieke hummus met…
-
vegan chocolade-fram…
-
linzenstoof
-
seitan bitterballen
-
superfood balletjes…
-
paddenstoelen salade
-
pap van chiazaad & b…
-
krieltjessalade met…
-
friet met kruidenolie
-
gefrituurde tempeh k…
-
groentelasagne
-
appel-peren compote…
-
kokos-citroen rijst
-
wortel en walnotencake
-
riz condé met vers…
-
geroosterde wilde wo…
-
wortelsalade met kom…
-
vegan citroentaart
-
kikkererwtensoep
-
vegan kimchi
-
kikkererwtensalade m…
-
frambozen petit four
-
gebakken broccoli me…
-
groentekorma
-
champignonsoep met m…
-
witlofsalade met pee…
-
in cava gemarineerde…
-
gegrilde courgette m…
-
appel panna cotta me…
-
tofu maki
-
saag aloo amandel bo…
-
vegan scones met hav…
-
pannenkoekjes met ap…
-
vegan panna cotta ta…
-
glasnoedels met zeesla
-
antipasto van andijvie
-
couscoussalade met d…
-
appel-kaneel muffin
-
quiche broccoli & brie
-
groentekorma met tofu
-
scrambled tofu met b…
-
vegan burger
-
stoofperen
-
vegan appeltaart
-
vanille-framboos taart
-
vegan appeltaart
-
zelf tarwegras kweken
-
pompoenstoof met blo…
-
fruit-noten tulbandje
-
venkel-wortel-appelsap
-
geroosterde paprika-…
-
spaghetti van courge…
-
gekleurde bieten sal…
-
kleurige zeewiersalade
-
zwarte peper seitan
-
avocado met sinaasap…
-
vegan pannenkoekjes
-
matcha latte & golde…
-
vegan erwtensoep
-
groene curry met tofu
-
coleslaw vegan
-
gele linzen met venk…
-
romige preisoep met…
-
tempura van groente
-
snijbietsalade met m…
-
stoof met paddenstoe…
-
romige paddenstoelen…
-
springrolls met zeew…
-
sushi met kinpira
-
tabouleh met munt
-
vegan sushi met papr…
-
griekse salade
-
compote van zomerfruit
-
ramen noedels met ki…
-
salade wilde rijst &…
-
vegan saté tempeh
-
spinazie tabouleh
-
eiersalade met kappe…
-
shoarma van oesterzw…
-
pad thai met groene…
-
bladerdeeghapje met…
-
wakamé chips met se…
-
clafoutis met cranbe…
-
seitan & doperwtenbu…
-
wakamé hummus
-
vegan proteïne bar
-
gebakken tofu met ro…
-
panforte
-
vegan kapsalon
-
bietenhummus
-
knolselderij salade
-
quinoasalade met pom…
-
quinoa salade met ca…
-
shopska salade (vegan)
-
courgette-ricotta ro…
-
vegan bros bar
-
witte asperges met v…
-
gebakken zilvervlies…
-
scrambled tofu
-
witte aspergesoep
-
oesterzwam schnitzel…
-
worteltaart
-
vegan tempeh salade
-
spruiten met groene…
-
vegan oshawacake
-
zeespaghetti salade
-
mosterdsoep met seit…
-
red velvet taart
-
quinoa & zwarte rijs…
-
quiche prei & geiten…
-
vegan cinnamon roll
-
chocolademousse
-
falafel
-
wortel en gemberstoof
-
gerst-wakamé salade
-
pittige pompoensoep
-
fruitsalade met bals…
-
vegan bananencake
-
riz condé
-
energybar met gojibe…
-
bapao met beluga lin…
-
maissoep met kokos
-
bietensalade met dil…
-
vegan aardbeien-munt…
-
boerenomelet
-
melkchocolade-koffie…
-
couscoussalade met z…
-
tempehsalade met spe…
-
mungboontjes salade
-
bietensalade met vin…
-
vegan snickert
-
misosoep
-
rabarber crumble
-
crispy tofu
-
wortel-kool salade
-
arabische oesterzwam
-
rode linzensalade me…
-
bladerdeeghapje met…
-
hummus van doperwten…
-
groene currysoep met…
-
courgette antipasti
-
kokosyoghurt met gra…
-
granola bar
-
muffin pompoen & tijm
-
d’ba zigni pompoen…
-
gefermenteerde citroen
-
bietensalade met aug…