1. Maak de uien schoon en snijd in blokjes. Pel de knoflook, schil de gember en maal fijn in de keukenmachine.
2. Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember op laag vuur tot ze zacht zijn. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg de tomatenpuree en stukken tomaat toe aan de groentemix en laat 5 minuten op laag vuur staan.
3. Meng nu de tikka masala kruidenmix door de saus en bak het geheel 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Breng
aan de kook en laat 30 minuten koken op laag tot middelhoog vuur. Knijp het sap uit de citroen en meng door de saus. Breng het geheel op smaak met zeezout.
4. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en blancheer 2 min. in een laagje water. Koel af in ijswater en laat even
staan. Snijd de tofu in blokjes van 1×1 cm en frituur 1-2 minuten in een laagje zonnebloemolie. Zet apart.
5. Maak de dashi. Zet hiervoor een pan met 1 liter water op, voeg de kombu en shiitakes toe en eventueel naar smaak wat zeezout. Breng langzaam aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, zeef daarna de kombu en shiitake eruit en houd apart. Breng de dashi opnieuw aan de kook en voeg de sojabrokken toe. Breng dit op smaak met tamari en kook 20 minuten. Giet de dashi af en hergebruik eventueel voor een ander recept. Houd de sojabrokken apart.
6. Verwarm een pan met een beetje sesamolie en bak hierin de sojabrokken met de tofu en sperziebonen. Blus af met de tikka massala saus. Breng eventueel op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met verse korianderblaadjes. Lekker met naanbrood!
recept
Tikka Masala
Bereidingswijze:
Ingrediënten
- + TIKKA MASALA KRUIDENMIX, 25 G
- + KOKOSOLIE, 70 G
- + GROTE UIEN, 3 STUKS
- + VERSE GEMBER, STUK 5,5 CM
- + KNOFLOOK, 4 GROTE TENEN
- + TOMATENPUREE, 25 G
- + RIJPE TOMATEN, 2 STUKS
- + KOKOSMELK, 500 G
- + CITROEN, 1 STUK
- + SCHEUTJE SESAMOLIE
- + ZEEZOUT NAAR SMAAK
- VOOR DE VULLING:
- + ROOKTOFU, 400 G
- + SOJABROKKEN, 400 G
- + SPERZIEBONEN, 500 G
- + BOSJE KORIANDER
- + TAMARI, NAAR SMAAK
- VOOR DE DASHI:
- + WATER, 1 LITER
- + KOMBU, 1 STRIP
- + GEDROOGDE SHIITAKE, 3 STUKS
- VERDER NODIG:
- + KEUKENMACHINE
- + ZONNEBLOEMOLIE
- + SESAMOLIE
- 4 personen
- 90 minuten
- gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar
naar
-
panforte
-
kikkererwtensoep
-
boerenomelet
-
gerst-wakamé salade
-
quinoa & zwarte rijs…
-
klassieke hummus met…
-
groentekorma met tofu
-
vegan snickert
-
scrambled tofu
-
riz condé
-
vegan aardbeien-munt…
-
melkchocolade-koffie…
-
arabische oesterzwam
-
wakamé chips met se…
-
fregola met lamsoor
-
vegan bananencake
-
quiche prei & geiten…
-
bulgur met pompoen &…
-
bladerdeeghapje met…
-
appel panna cotta me…
-
seitan bitterballen
-
vanille-framboos taart
-
witte asperges met v…
-
wortel-kool salade
-
gebakken tofu met ro…
-
krieltjessalade met…
-
vegan amandel-myrtil…
-
tempehsalade met spe…
-
ramen noedels met ki…
-
bladerdeeghapje met…
-
appel-kaneel muffin
-
riz condé met vers…
-
fruitsalade met bals…
-
spinazie tabouleh
-
griekse salade
-
couscoussalade met d…
-
kleurige zeewiersalade
-
avocado met sinaasap…
-
compote van zomerfruit
-
shopska salade (vegan)
-
tabouleh met munt
-
tempura van groente
-
vegan appeltaart
-
wakamé hummus
-
romige paddenstoelen…
-
vegan bros bar
-
kokosyoghurt met gra…
-
udon noedels met gro…
-
rabarber crumble
-
zwart sesam ijs
-
crispy tofu
-
vegan pannenkoekjes
-
maissoep met kokos
-
misosoep
-
falafel
-
venkel-wortel-appelsap
-
rode linzensalade me…
-
tarte tatin rode biet
-
vegan tempeh salade
-
vegan kimchi
-
scrambled tofu met b…
-
in cava gemarineerde…
-
seitan & doperwtenbu…
-
quinoa salade met ca…
-
muffin pompoen & tijm
-
witlofsalade met man…
-
gefermenteerde citroen
-
zeespaghetti salade
-
vegan saté tempeh
-
wortelsalade met kom…
-
couscoussalade met z…
-
granola bar
-
bietensalade met dil…
-
komkommer wakame sal…
-
vegan panna cotta ta…
-
gele linzen met venk…
-
vegan tarte tatin me…
-
vegan appeltaart
-
snijbiet met kikkere…
-
gekleurde bieten sal…
-
worteltaart
-
groene currysoep met…
-
speltsalade met toma…
-
tofu maki
-
vegan muffins met ba…
-
zwarte peper seitan
-
clafoutis met cranbe…
-
paddenstoelen salade
-
d’ba zigni pompoen…
-
oesterzwam schnitzel…
-
gebakken broccoli me…
-
kokos-citroen rijst
-
mosterdsoep met seit…
-
gegrilde schorsenere…
-
witte aspergesoep
-
coleslaw vegan
-
romige preisoep met…
-
stoofperen
-
frambozen petit four
-
pompoenstoof met blo…
-
pannenkoekjes met ap…
-
superfood balletjes…
-
gegrilde courgette m…
-
bietenhummus
-
wortel en gemberstoof
-
bietensalade met vin…
-
risottoballetjes
-
vegan proteïne bar
-
knolselderij salade
-
quiche broccoli & brie
-
vegan chocolade-fram…
-
linzenstoof
-
vegan wafels met maa…
-
geraspte groenten
-
vegan sushi met papr…
-
matcha latte & golde…
-
eiersalade met kappe…
-
pap van chiazaad & b…
-
geroosterde paprika-…
-
gebakken zilvervlies…
-
maissalade met umebo…
-
shoarma van oesterzw…
-
gefrituurde tempeh k…
-
fruit-noten tulbandje
-
snijbietsalade met m…
-
vegan erwtensoep
-
geroosterde wilde wo…
-
champignonsoep met m…
-
zelf tarwegras kweken
-
witlofsalade met pee…
-
bietensalade met aug…
-
stoof met paddenstoe…
-
pittige pompoensoep
-
vegan citroentaart
-
salade wilde rijst &…
-
spaghetti van courge…
-
appel-peren compote…
-
vegan burger
-
wortel en walnotencake
-
groene curry met tofu
-
vegan scones met hav…
-
energybar met gojibe…
-
quinoasalade met pom…
-
chocolademousse
-
groentekorma
-
tomaat-linzensoep (v…
-
friet met kruidenolie
-
antipasto van andijvie
-
sushi met kinpira
-
pad thai met groene…
-
vegan oshawacake
-
courgette-ricotta ro…
-
kikkererwtensalade m…
-
vegan kapsalon
-
boerenkoolsalade met…
-
courgette antipasti
-
groentelasagne
-
glasnoedels met zeesla
-
vegan cinnamon roll
-
hummus van doperwten…
-
mungboontjes salade
-
springrolls met zeew…
-
bapao met beluga lin…