1. Maak de uien schoon en snijd in blokjes. Pel de knoflook, schil de gember en maal fijn in de keukenmachine.
2. Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember op laag vuur tot ze zacht zijn. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg de tomatenpuree en stukken tomaat toe aan de groentemix en laat 5 minuten op laag vuur staan.
3. Meng nu de tikka masala kruidenmix door de saus en bak het geheel 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Breng
aan de kook en laat 30 minuten koken op laag tot middelhoog vuur. Knijp het sap uit de citroen en meng door de saus. Breng het geheel op smaak met zeezout.
4. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en blancheer 2 min. in een laagje water. Koel af in ijswater en laat even
staan. Snijd de tofu in blokjes van 1×1 cm en frituur 1-2 minuten in een laagje zonnebloemolie. Zet apart.
5. Maak de dashi. Zet hiervoor een pan met 1 liter water op, voeg de kombu en shiitakes toe en eventueel naar smaak wat zeezout. Breng langzaam aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, zeef daarna de kombu en shiitake eruit en houd apart. Breng de dashi opnieuw aan de kook en voeg de sojabrokken toe. Breng dit op smaak met tamari en kook 20 minuten. Giet de dashi af en hergebruik eventueel voor een ander recept. Houd de sojabrokken apart.
6. Verwarm een pan met een beetje sesamolie en bak hierin de sojabrokken met de tofu en sperziebonen. Blus af met de tikka massala saus. Breng eventueel op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met verse korianderblaadjes. Lekker met naanbrood!
recept
Tikka Masala
Bereidingswijze:
Ingrediënten
- + TIKKA MASALA KRUIDENMIX, 25 G
- + KOKOSOLIE, 70 G
- + GROTE UIEN, 3 STUKS
- + VERSE GEMBER, STUK 5,5 CM
- + KNOFLOOK, 4 GROTE TENEN
- + TOMATENPUREE, 25 G
- + RIJPE TOMATEN, 2 STUKS
- + KOKOSMELK, 500 G
- + CITROEN, 1 STUK
- + SCHEUTJE SESAMOLIE
- + ZEEZOUT NAAR SMAAK
- VOOR DE VULLING:
- + ROOKTOFU, 400 G
- + SOJABROKKEN, 400 G
- + SPERZIEBONEN, 500 G
- + BOSJE KORIANDER
- + TAMARI, NAAR SMAAK
- VOOR DE DASHI:
- + WATER, 1 LITER
- + KOMBU, 1 STRIP
- + GEDROOGDE SHIITAKE, 3 STUKS
- VERDER NODIG:
- + KEUKENMACHINE
- + ZONNEBLOEMOLIE
- + SESAMOLIE
- 4 personen
- 90 minuten
- gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar
naar
-
riz condé met vers…
-
groene currysoep met…
-
vegan kapsalon
-
tempehsalade met spe…
-
vegan aardbeien-munt…
-
vegan tarte tatin me…
-
in cava gemarineerde…
-
kleurige zeewiersalade
-
vegan proteïne bar
-
venkel-wortel-appelsap
-
speltsalade met toma…
-
vegan pannenkoekjes
-
witte aspergesoep
-
knolselderij salade
-
witlofsalade met pee…
-
geroosterde paprika-…
-
appel-peren compote…
-
kikkererwtensalade m…
-
wortel en gemberstoof
-
pompoenstoof met blo…
-
springrolls met zeew…
-
romige preisoep met…
-
vegan oshawacake
-
crispy tofu
-
snijbietsalade met m…
-
boerenkoolsalade met…
-
vegan snickert
-
pad thai met groene…
-
tofu maki
-
vegan burger
-
maissoep met kokos
-
matcha latte & golde…
-
gefermenteerde citroen
-
oesterzwam schnitzel…
-
linzenstoof
-
quiche prei & geiten…
-
antipasto van andijvie
-
energybar met gojibe…
-
griekse salade
-
groentekorma met tofu
-
panforte
-
bietenhummus
-
bulgur met pompoen &…
-
shopska salade (vegan)
-
komkommer wakame sal…
-
muffin pompoen & tijm
-
falafel
-
vegan panna cotta ta…
-
risottoballetjes
-
gebakken zilvervlies…
-
clafoutis met cranbe…
-
vegan scones met hav…
-
vegan tempeh salade
-
bietensalade met dil…
-
zelf tarwegras kweken
-
spaghetti van courge…
-
coleslaw vegan
-
shoarma van oesterzw…
-
arabische oesterzwam
-
bapao met beluga lin…
-
ramen noedels met ki…
-
sushi met kinpira
-
vegan erwtensoep
-
quinoasalade met pom…
-
pannenkoekjes met ap…
-
gerst-wakamé salade
-
couscoussalade met d…
-
witte asperges met v…
-
d’ba zigni pompoen…
-
appel-kaneel muffin
-
scrambled tofu met b…
-
paddenstoelen salade
-
vegan amandel-myrtil…
-
riz condé
-
snijbiet met kikkere…
-
mungboontjes salade
-
courgette-ricotta ro…
-
geraspte groenten
-
gebakken broccoli me…
-
fruitsalade met bals…
-
gebakken tofu met ro…
-
appel panna cotta me…
-
vegan cinnamon roll
-
salade wilde rijst &…
-
courgette antipasti
-
vegan bananencake
-
maissalade met umebo…
-
tomaat-linzensoep (v…
-
groentelasagne
-
vegan muffins met ba…
-
champignonsoep met m…
-
kikkererwtensoep
-
vegan wafels met maa…
-
geroosterde wilde wo…
-
tempura van groente
-
witlofsalade met man…
-
kokos-citroen rijst
-
scrambled tofu
-
wortelsalade met kom…
-
zwart sesam ijs
-
gegrilde schorsenere…
-
vegan citroentaart
-
avocado met sinaasap…
-
vegan sushi met papr…
-
spinazie tabouleh
-
vegan bros bar
-
gele linzen met venk…
-
mosterdsoep met seit…
-
superfood balletjes…
-
tabouleh met munt
-
fruit-noten tulbandje
-
zwarte peper seitan
-
couscoussalade met z…
-
gekleurde bieten sal…
-
stoofperen
-
wortel-kool salade
-
vegan kimchi
-
stoof met paddenstoe…
-
kokosyoghurt met gra…
-
vegan appeltaart
-
worteltaart
-
quinoa salade met ca…
-
wortel en walnotencake
-
krieltjessalade met…
-
gegrilde courgette m…
-
fregola met lamsoor
-
bietensalade met aug…
-
klassieke hummus met…
-
granola bar
-
pap van chiazaad & b…
-
wakamé hummus
-
glasnoedels met zeesla
-
vegan appeltaart
-
vegan chocolade-fram…
-
vegan saté tempeh
-
boerenomelet
-
groene curry met tofu
-
bladerdeeghapje met…
-
quiche broccoli & brie
-
groentekorma
-
rabarber crumble
-
bladerdeeghapje met…
-
rode linzensalade me…
-
bietensalade met vin…
-
pittige pompoensoep
-
romige paddenstoelen…
-
misosoep
-
friet met kruidenolie
-
seitan bitterballen
-
quinoa & zwarte rijs…
-
melkchocolade-koffie…
-
tarte tatin rode biet
-
chocolademousse
-
eiersalade met kappe…
-
wakamé chips met se…
-
gefrituurde tempeh k…
-
zeespaghetti salade
-
vanille-framboos taart
-
seitan & doperwtenbu…
-
hummus van doperwten…
-
frambozen petit four
-
udon noedels met gro…
-
compote van zomerfruit