1. Maak de uien schoon en snijd in blokjes. Pel de knoflook, schil de gember en maal fijn in de keukenmachine.
2. Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember op laag vuur tot ze zacht zijn. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg de tomatenpuree en stukken tomaat toe aan de groentemix en laat 5 minuten op laag vuur staan.
3. Meng nu de tikka masala kruidenmix door de saus en bak het geheel 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Breng
aan de kook en laat 30 minuten koken op laag tot middelhoog vuur. Knijp het sap uit de citroen en meng door de saus. Breng het geheel op smaak met zeezout.
4. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en blancheer 2 min. in een laagje water. Koel af in ijswater en laat even
staan. Snijd de tofu in blokjes van 1×1 cm en frituur 1-2 minuten in een laagje zonnebloemolie. Zet apart.
5. Maak de dashi. Zet hiervoor een pan met 1 liter water op, voeg de kombu en shiitakes toe en eventueel naar smaak wat zeezout. Breng langzaam aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, zeef daarna de kombu en shiitake eruit en houd apart. Breng de dashi opnieuw aan de kook en voeg de sojabrokken toe. Breng dit op smaak met tamari en kook 20 minuten. Giet de dashi af en hergebruik eventueel voor een ander recept. Houd de sojabrokken apart.
6. Verwarm een pan met een beetje sesamolie en bak hierin de sojabrokken met de tofu en sperziebonen. Blus af met de tikka massala saus. Breng eventueel op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met verse korianderblaadjes. Lekker met naanbrood!
recept
Tikka Masala
Bereidingswijze:
Ingrediënten
- + TIKKA MASALA KRUIDENMIX, 25 G
- + KOKOSOLIE, 70 G
- + GROTE UIEN, 3 STUKS
- + VERSE GEMBER, STUK 5,5 CM
- + KNOFLOOK, 4 GROTE TENEN
- + TOMATENPUREE, 25 G
- + RIJPE TOMATEN, 2 STUKS
- + KOKOSMELK, 500 G
- + CITROEN, 1 STUK
- + SCHEUTJE SESAMOLIE
- + ZEEZOUT NAAR SMAAK
- VOOR DE VULLING:
- + ROOKTOFU, 400 G
- + SOJABROKKEN, 400 G
- + SPERZIEBONEN, 500 G
- + BOSJE KORIANDER
- + TAMARI, NAAR SMAAK
- VOOR DE DASHI:
- + WATER, 1 LITER
- + KOMBU, 1 STRIP
- + GEDROOGDE SHIITAKE, 3 STUKS
- VERDER NODIG:
- + KEUKENMACHINE
- + ZONNEBLOEMOLIE
- + SESAMOLIE
- 4 personen
- 90 minuten
- gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar
naar
-
avocado met sinaasap…
-
compote van zomerfruit
-
pad thai met groene…
-
d’ba zigni pompoen…
-
champignonsoep met m…
-
paddenstoelen met s…
-
vegan tarte tatin me…
-
courgette antipasti
-
vegan citroentaart
-
couscoussalade met z…
-
bulgur met pompoen &…
-
gebakken tofu met ro…
-
groentekorma
-
vegan aardbeien-munt…
-
pompoenstoof met blo…
-
sushi met kinpira
-
vegan bros bar
-
misosoep
-
vegan oshawacake
-
vegan erwtensoep
-
wortel-kool salade
-
speltsalade met toma…
-
romige preisoep met…
-
fruitsalade met bals…
-
falafel
-
geroosterde paprika-…
-
vegan panna cotta ta…
-
geraspte groenten
-
friet met kruidenolie
-
scrambled tofu met b…
-
zelf tarwegras kweken
-
spaghetti van courge…
-
mungboontjes salade
-
groentelasagne
-
salade wilde rijst &…
-
bietensalade met dil…
-
vegan appeltaart
-
bladerdeeghapje met…
-
stoof met paddenstoe…
-
linzenstoof
-
gegrilde courgette m…
-
vegan scones met hav…
-
bietensalade met aug…
-
vegan muffins met ba…
-
seitan & doperwtenbu…
-
couscoussalade met d…
-
vegan amandel-myrtil…
-
maissalade met umebo…
-
vegan sushi met papr…
-
antipasto van andijvie
-
griekse salade
-
tarte tatin rode biet
-
wakamé hummus
-
pap van chiazaad & b…
-
saag aloo amandel bo…
-
panforte
-
vegan appeltaart
-
chocolademousse
-
mosterdsoep met seit…
-
kokosyoghurt met gra…
-
gerst-wakamé salade
-
gekleurde bieten sal…
-
witlofsalade met pee…
-
appel-kaneel muffin
-
matcha latte & golde…
-
tempehsalade met spe…
-
groentekorma met tofu
-
snijbiet met kikkere…
-
groene curry met tofu
-
krieltjessalade met…
-
shoarma van oesterzw…
-
wortelsalade met kom…
-
boerenomelet
-
fruit-noten tulbandje
-
gefermenteerde citroen
-
bapao met beluga lin…
-
boerenkoolsalade met…
-
frambozen petit four
-
vegan pannenkoekjes
-
tempura van groente
-
vegan burger
-
vanille-framboos taart
-
wakamé chips met se…
-
appel-peren compote…
-
fregola met lamsoor
-
snijbietsalade met m…
-
gefrituurde tempeh k…
-
pittige pompoensoep
-
hummus van doperwten…
-
paddenstoelen salade
-
groene currysoep met…
-
komkommer wakame sal…
-
eiersalade met kappe…
-
riz condé met vers…
-
quinoa salade met ca…
-
red velvet taart
-
gebakken zilvervlies…
-
melkchocolade-koffie…
-
geroosterde wilde wo…
-
risottoballetjes
-
witte asperges met v…
-
in cava gemarineerde…
-
witte aspergesoep
-
venkel-wortel-appelsap
-
gegrilde schorsenere…
-
vegan snickert
-
vegan proteïne bar
-
quinoa & zwarte rijs…
-
maissoep met kokos
-
vegan bananencake
-
courgette-ricotta ro…
-
quiche prei & geiten…
-
kokos-citroen rijst
-
worteltaart
-
kleurige zeewiersalade
-
spruiten met groene…
-
granola bar
-
tomaat-linzensoep (v…
-
zwarte peper seitan
-
vegan kimchi
-
stoofperen
-
vegan tempeh salade
-
knolselderij salade
-
tabouleh met munt
-
hibachi
-
wortel en walnotencake
-
muffin pompoen & tijm
-
gebakken broccoli me…
-
oesterzwam schnitzel…
-
quinoasalade met pom…
-
kikkererwtensoep
-
vegan chocolade-fram…
-
scrambled tofu
-
bietenhummus
-
vegan kapsalon
-
ramen noedels met ki…
-
vegan wafels met maa…
-
bietensalade met vin…
-
vegan cinnamon roll
-
spinazie tabouleh
-
crispy tofu
-
kikkererwtensalade m…
-
coleslaw vegan
-
zeespaghetti salade
-
gele linzen met venk…
-
witlofsalade met man…
-
riz condé
-
arabische oesterzwam
-
kimchi
-
clafoutis met cranbe…
-
zwart sesam ijs
-
bladerdeeghapje met…
-
udon noedels met gro…
-
romige paddenstoelen…
-
seitan bitterballen
-
appel panna cotta me…
-
springrolls met zeew…
-
tofu maki
-
superfood balletjes…
-
rabarber crumble
-
vegan saté tempeh
-
quiche broccoli & brie
-
shopska salade (vegan)
-
pannenkoekjes met ap…
-
energybar met gojibe…
-
wortel en gemberstoof
-
rode linzensalade me…
-
glasnoedels met zeesla
-
klassieke hummus met…