zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Tikka Masala

Bereidingswijze:

1. Maak de uien schoon en snijd in blokjes. Pel de knoflook, schil de gember en maal fijn in de keukenmachine.
2. Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember op laag vuur tot ze zacht zijn. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg de tomatenpuree en stukken tomaat toe aan de groentemix en laat 5 minuten op laag vuur staan.
3. Meng nu de tikka masala kruidenmix door de saus en bak het geheel 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Breng
aan de kook en laat 30 minuten koken op laag tot middelhoog vuur. Knijp het sap uit de citroen en meng door de saus. Breng het geheel op smaak met zeezout.
4. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en blancheer 2 min. in een laagje water. Koel af in ijswater en laat even
staan. Snijd de tofu in blokjes van 1×1 cm en frituur 1-2 minuten in een laagje zonnebloemolie. Zet apart.
5. Maak de dashi. Zet hiervoor een pan met 1 liter water op, voeg de kombu en shiitakes toe en eventueel naar smaak wat zeezout. Breng langzaam aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, zeef daarna de kombu en shiitake eruit en houd apart. Breng de dashi opnieuw aan de kook en voeg de sojabrokken toe. Breng dit op smaak met tamari en kook 20 minuten. Giet de dashi af en hergebruik eventueel voor een ander recept. Houd de sojabrokken apart.
6. Verwarm een pan met een beetje sesamolie en bak hierin de sojabrokken met de tofu en sperziebonen. Blus af met de tikka massala saus. Breng eventueel op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met verse korianderblaadjes. Lekker met naanbrood!

Ingrediënten

  • + TIKKA MASALA KRUIDENMIX, 25 G
  • + KOKOSOLIE, 70 G
  • + GROTE UIEN, 3 STUKS
  • + VERSE GEMBER, STUK 5,5 CM
  • + KNOFLOOK, 4 GROTE TENEN
  • + TOMATENPUREE, 25 G
  • + RIJPE TOMATEN, 2 STUKS
  • + KOKOSMELK, 500 G
  • + CITROEN, 1 STUK
  • + SCHEUTJE SESAMOLIE
  • + ZEEZOUT NAAR SMAAK
  • VOOR DE VULLING:
  • + ROOKTOFU, 400 G
  • + SOJABROKKEN, 400 G
  • + SPERZIEBONEN, 500 G
  • + BOSJE KORIANDER
  • + TAMARI, NAAR SMAAK
  • VOOR DE DASHI:
  • + WATER, 1 LITER
  • + KOMBU, 1 STRIP
  • + GEDROOGDE SHIITAKE, 3 STUKS
  • VERDER NODIG:
  • + KEUKENMACHINE
  • + ZONNEBLOEMOLIE
  • + SESAMOLIE

 

  • 4 personen
  • 90 minuten
  • gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.