1. Verwarm de oven voor op 210°C. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes. Rooster de helften in de voorverwarmde oven, met open kant naar beneden, totdat ze zwart kleuren. Haal wanneer de paprika klaar is het vel eraf en houd apart.
2. Pers of pureer de peer en houd het sap apart. Snijd de Chinese kool in grove stukken en doe ze in een grote kom.
3. Pel de knoflookteentjes en mix ze samen met de gember, rode peper, gepelde paprika en het paprikapoeder in de keukenmachine of de blender tot een gladde pasta.
4. Marineer de Chinese kool in de pasta. Rasp de wortel en voeg het samen met het perensap toe aan de Chinese kool. Los het zeezout op in water voeg dit ook toe. Laat het geheel 6 uur afgedekt staan.
5. Na 6 uur kun je het mengsel in een weckpot of kimchi pot doen. Let erop dat deze pot goed schoon is! Je kunt hiervoor de pot het beste grondig laten uitkoken.
Laat de kimchi 2 weken fermenteren op een droge en donkere plek. Serveer de hoeveelheid die je nodig hebt, de overige kimchi kun je bewaren.
Zorg ervoor dat de kimchi altijd onder water blijft staan en de pot goed afgesloten wordt.