zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Pasen 2019

wij zijn met pasen op zondag 20 en maandag 21 april gesloten

recept

Vegan bananencake

Bereidingswijze: 

1. Verwarm de oven voor op 140°C. Rasp de citroenen en houd de rasp apart. Meng in een kom alle droge ingrediënten met elkaar, inclusief de walnoten en krenten.
2. Haal de schil van de banaan en pureer deze samen met het water, de olie, de citroenrasp en het azijn. Voeg toe aan de droge ingrediënten.
3. Vet nu  het cakeblik in met een beetje zonnebloemolie en leg er een bakpapiertje in. Stort het beslag in de vormen. Meng de zadenmix met elkaar en strooi dit over het beslag.
4. Zet de cake in de oven en laat 50 minuten garen. Check of de cake gaar is door er met een satéstokje in te prikken. Blijft deze plakken, geef dan nog wat extra tijd. Laat de cake afkoelen en serveer.

Ingrediënten

  • Voor de cake:
  • 390 g zelfrijzend bakmeel
  • 500 g rijpe banaan
  • 100 g walnoten
  • 100 g krenten
  • 2 thl zuiveringszout
  • ½ thl vanillepoeder
  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 2 thl kaneel
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 4 el appelciderazijn
  • citroenrasp van 2 citroenen
  • 1 ½ dl water
  • 1 thl zeezout
  • Voor de zadenmix:
  • 25 g havervlokken grof
  • 25 g chiazaad
  • 25 g hennepzaad
  • 25 g lijnzaad
  • 25 g zonnebloempitten
  • Verder nodig:
  • cakeblik 30 cm
  • bakpapier

 

  • 1 stuk
  • 1 uur + 10 minuten
  • gistvrij, sojavrij, Vegan
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.