zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

27 april Koningsdag

Wij zijn op Koningsdag geopend van 8:00 tot 16:00 uur!

recept

Pompoenstoof met bloemkool & saffraan

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd ook de tomaat in grove stukken en houd apart. Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie en voeg de kurkuma-, gember-, komijn-, chili-, paprikapoeder en saffraan toe. Bak 1-2 minuten op laag vuur.

2. Voeg nu de tomaat toe en stoof het geheel 30 minuten op laag vuur. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Houd de saus
apart.

3.  Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en stoom deze 3 minuten in een stoompan. Snijd ook de pompoen in blokjes en breng op smaak met olijfolie, zwarte peper en zeezout. Gebruik een klein deel van de pompoen om plakjes van 1 milimeter te snijden voor de chips. Leg deze op een ovenplaat en bak 3-4 minuten tot chips in de voorverwarmde oven op 150°C.

4. Zet de oven op 160°C en rooster het amandelschaafsel 5 minuten. Zet de oven op 220°C. Doe de blokjes pompoen op een bakplaat en rooster deze 5-6 minuten.

5. Snijd de koriander grof en houd apart voor de garnering.

6. Bak nu de bloemkool in olijfolie en voeg de blokjes geroosterde pompoen hieraan toe. Voeg hier de saus aan toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.

7. Doe het geheel in een schaal en garneer met de pompoenchips, het amandelschaafsel en de verse koriander.

Ingrediënten

  • KNOFLOOK, 2 GROTE TENEN
  • UI, 225 G
  • RIJPE TOMATEN, 600 G
  • OLIJFOLIE, 250 ML
  • KURKUMAPOEDER, 1 EL
  • GEMBERPOEDER, 1 EL
  • KOMIJNPOEDER, 2 TL
  • CHILIPOEDER, 1 TL
  • PAPRIKAPOEDER, 2 TL
  • SAFFRAAN, 1/4 TL
  • BLOEMKOOL, 700 G
  • POMPOEN, 700 G
  • ZWARTE PEPER
  • ZEEZOUT
  • VOOR DE GARNERING:
  • POMPOENCHIPS, 6-7 ST
  • AMANDELSCHAAFSEL, 50 G
  • VERSE KORIANDER, 20 G

 

  • 4 personen
  • 1 1/2 uur
  • gistvrij, glutenvrij, ongezoet, sojavrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.