zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Romige Paddenstoelen Soep

Bereidingswijze:

Zet eerst de dashi op. Maak alle groenten schoon (je hoeft ze niet te schillen) en doe ze in een pan met de rest van de ingrediënten. Breng de dashi langzaam tegen de kook aan en zet dan het vuur laag, gedurende minimaal 5
uur.

Maak in de tussentijd de roux. Smelt de sojaboter en voeg de bloem toe en kook een paar minuten terwijl je goed roert. Zet de roux uit en laat afkoelen.

Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes en zet deze apart. Snijd de uien en knoflook in kleine stukjes.

Zeef de dashibouillon, gebruik hiervan 1,7 liter. Voeg de havermelk toe en breng aan de kook. Voeg de bouillon voorzichtig toe aan de roux en meng met een garde. Breng op smaak met nootmuskaat, chilipoeder, zwarte peper en zeezout. Breng de soep aan de kook tot het goed gebonden is.

Bak ondertussen de uien, knoflook en paddenstoelen en breng op smaak met peper en zeezout. Voeg de ingrediënten
toe aan de soep, roer goed door en serveer met wat zuurdesembrood.

Ingrediënten

  • VOOR DE DASHI:
  • + EEKHOORNTJESBROOD,
  • GEDROOGD, 5 G
  • + CANTHARELLEN, GEDROOGD, 5 G
  • + SHIITAKE GEDROOGD, 10 G
  • + KOMBU, GEDROOGD, 5 G
  • + JALAPEÑO, 30 G
  • + WORTEL, 100 G
  • + PREI, 50 G
  • + KNOLSELDERIJ, 100 G
  • + VENKEL, 100 G
  • + WATER (MET WAT ZOUT), 2,5 LT
  • VOOR DE ROUX:
  • + SOJABOTER, 120 G
  • + TARWEBLOEM, 130 G
  • OVERIG
  • + HAVERMELK, 3 DL
  • + UI, 50 G
  • + KNOFLOOK, 10 G
  • + CHAMPIGNONS, 80 G
  • + OESTERZWAM, 80 G
  • + SHIITAKE, 80 G
  • + ERYNGII, 80 G
  • + NOOTMUSKAAT, SNUFJE
  • + CHILIPOEDER, SNUFJE
  • + ZEEZOUT, NAAR SMAAK
  • + ZWARTE PEPER, NAAR SMAAK

 

  • 4 personen
  • 5 uur bouillon trekken + 45 min bereidingstijd
  • gistvrij, Notenvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.