zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Wortel en walnotencake

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de cakevorm in met wat boter en bestuif deze met bloem.

2. Giet de rijststroop, ahorn -en agavesiroop bij elkaar in een kom, smelt de boter in een steelpannetje en giet dit erbij.

3. Klop de eieren in een kommetje los. Meng nu alle droge ingrediënten in een grote kom.

4. Snijd de appels en wortels in zeer dunne reepjes, of rasp ze op een grove rasp (voeg ze niet samen). Hak de walnoten in grove stukken en snijd de dadels in kleine stukjes.

5. Rasp de gember op een gemberrasp en knijp boven een kom het sap eruit. Voeg nu het gembersap, de rozijnen, dadels, walnoten en de appel bij de droge ingrediënten. Meng de losgeklopte eieren met het boterzoetstoffen mengsel en giet dit bij de rest van de ingrediënten.

6. Meng nu alles met een spatel of grote lepel tot een luchtig beslag en voeg als laatste de wortelen toe. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 1 uur en 40 minuten op 180°C.

7. Om zeker te weten dat de cake van binnen goed gaar is, prik je met een satéprikker in het midden van de cake: komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt.

 

Ingrediënten

  • 3 EIEREN
  • 225 G BOTER
  • 150 ML RIJSTSTROOP
  • 2 EL AHORNSIROOP
  • 100 ML AGAVESIROOP
  • DROGE INGREDIËNTEN
  • 425 G SPELTBLOEM
  • 3 TL BAKPOEDER
  • 1 ½ TL ZUIVERINGSZOUT
  • 1 ½ TL VANILLE
  • 1 TL KANEEL
  • ½ TL KOMIJN
  • ½ TL KRUIDNAGEL
  • 50 G ROZIJNEN
  • 100 G DADELS
  • 350 G WORTELS
  • 125 G WALNOOT
  • 125 G APPEL
  • 50 G GEMBER
  • MESPUNTJE ZEEZOUT

 

  • 1 stuk
  • 2.5 uur
  • Vegetarisch, Suikervrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.