1. Maak de uien schoon en snijd in blokjes. Pel de knoflook, schil de gember en maal fijn in de keukenmachine.
2. Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember op laag vuur tot ze zacht zijn. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg de tomatenpuree en stukken tomaat toe aan de groentemix en laat 5 minuten op laag vuur staan.
3. Meng nu de tikka masala kruidenmix door de saus en bak het geheel 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Breng
aan de kook en laat 30 minuten koken op laag tot middelhoog vuur. Knijp het sap uit de citroen en meng door de saus. Breng het geheel op smaak met zeezout.
4. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en blancheer 2 min. in een laagje water. Koel af in ijswater en laat even
staan. Snijd de tofu in blokjes van 1×1 cm en frituur 1-2 minuten in een laagje zonnebloemolie. Zet apart.
5. Maak de dashi. Zet hiervoor een pan met 1 liter water op, voeg de kombu en shiitakes toe en eventueel naar smaak wat zeezout. Breng langzaam aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de dashi tenminste een half uur trekken, zeef daarna de kombu en shiitake eruit en houd apart. Breng de dashi opnieuw aan de kook en voeg de sojabrokken toe. Breng dit op smaak met tamari en kook 20 minuten. Giet de dashi af en hergebruik eventueel voor een ander recept. Houd de sojabrokken apart.
6. Verwarm een pan met een beetje sesamolie en bak hierin de sojabrokken met de tofu en sperziebonen. Blus af met de tikka massala saus. Breng eventueel op smaak met zwarte peper en zeezout en garneer met verse korianderblaadjes. Lekker met naanbrood!
recept
Tikka Masala
Bereidingswijze:
Ingrediënten
- + TIKKA MASALA KRUIDENMIX, 25 G
- + KOKOSOLIE, 70 G
- + GROTE UIEN, 3 STUKS
- + VERSE GEMBER, STUK 5,5 CM
- + KNOFLOOK, 4 GROTE TENEN
- + TOMATENPUREE, 25 G
- + RIJPE TOMATEN, 2 STUKS
- + KOKOSMELK, 500 G
- + CITROEN, 1 STUK
- + SCHEUTJE SESAMOLIE
- + ZEEZOUT NAAR SMAAK
- VOOR DE VULLING:
- + ROOKTOFU, 400 G
- + SOJABROKKEN, 400 G
- + SPERZIEBONEN, 500 G
- + BOSJE KORIANDER
- + TAMARI, NAAR SMAAK
- VOOR DE DASHI:
- + WATER, 1 LITER
- + KOMBU, 1 STRIP
- + GEDROOGDE SHIITAKE, 3 STUKS
- VERDER NODIG:
- + KEUKENMACHINE
- + ZONNEBLOEMOLIE
- + SESAMOLIE
- 4 personen
- 90 minuten
- gistvrij, glutenvrij, Notenvrij, ongezoet, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar
naar
-
stoof met paddenstoe…
-
boerenomelet
-
compote van zomerfruit
-
fruit-noten tulbandje
-
courgette-ricotta ro…
-
matcha latte & golde…
-
tofu maki
-
bietensalade met aug…
-
vegan saté tempeh
-
hummus van doperwten…
-
witlofsalade met pee…
-
linzenstoof
-
couscoussalade met z…
-
wortel-kool salade
-
tempura van groente
-
klassieke hummus met…
-
bapao met beluga lin…
-
vegan sushi met papr…
-
risottoballetjes
-
romige preisoep met…
-
bladerdeeghapje met…
-
chocolademousse
-
rode linzensalade me…
-
springrolls met zeew…
-
panforte
-
vegan chocolade-fram…
-
geraspte groenten
-
crispy tofu
-
tabouleh met munt
-
wakamé chips met se…
-
vegan appeltaart
-
wortel en gemberstoof
-
vegan erwtensoep
-
bladerdeeghapje met…
-
kokosyoghurt met gra…
-
tomaat-linzensoep (v…
-
groentekorma
-
gekleurde bieten sal…
-
muffin pompoen & tijm
-
stoofperen
-
eiersalade met kappe…
-
tempehsalade met spe…
-
gegrilde schorsenere…
-
fruitsalade met bals…
-
vegan citroentaart
-
vegan appeltaart
-
in cava gemarineerde…
-
sushi met kinpira
-
vegan pannenkoekjes
-
appel panna cotta me…
-
coleslaw vegan
-
witte aspergesoep
-
mosterdsoep met seit…
-
champignonsoep met m…
-
gebakken tofu met ro…
-
boerenkoolsalade met…
-
spinazie tabouleh
-
geroosterde wilde wo…
-
maissoep met kokos
-
groentekorma met tofu
-
friet met kruidenolie
-
vegan snickert
-
riz condé met vers…
-
seitan & doperwtenbu…
-
vegan proteïne bar
-
appel-kaneel muffin
-
melkchocolade-koffie…
-
gefrituurde tempeh k…
-
rabarber crumble
-
vanille-framboos taart
-
glasnoedels met zeesla
-
superfood balletjes…
-
couscoussalade met d…
-
quinoa salade met ca…
-
d’ba zigni pompoen…
-
pompoenstoof met blo…
-
kikkererwtensalade m…
-
seitan bitterballen
-
gebakken zilvervlies…
-
riz condé
-
udon noedels met gro…
-
wortelsalade met kom…
-
frambozen petit four
-
vegan bros bar
-
vegan tarte tatin me…
-
misosoep
-
zwarte peper seitan
-
worteltaart
-
gele linzen met venk…
-
avocado met sinaasap…
-
shopska salade (vegan)
-
salade wilde rijst &…
-
speltsalade met toma…
-
scrambled tofu met b…
-
spaghetti van courge…
-
kikkererwtensoep
-
vegan oshawacake
-
maissalade met umebo…
-
bietensalade met dil…
-
vegan burger
-
pap van chiazaad & b…
-
quinoasalade met pom…
-
vegan wafels met maa…
-
clafoutis met cranbe…
-
geroosterde paprika-…
-
vegan aardbeien-munt…
-
kleurige zeewiersalade
-
quiche broccoli & brie
-
snijbiet met kikkere…
-
pannenkoekjes met ap…
-
vegan bananencake
-
venkel-wortel-appelsap
-
kokos-citroen rijst
-
falafel
-
zelf tarwegras kweken
-
gebakken broccoli me…
-
wortel en walnotencake
-
vegan tempeh salade
-
quinoa & zwarte rijs…
-
wakamé hummus
-
ramen noedels met ki…
-
courgette antipasti
-
scrambled tofu
-
groene curry met tofu
-
vegan kapsalon
-
tarte tatin rode biet
-
romige paddenstoelen…
-
witlofsalade met man…
-
bietensalade met vin…
-
knolselderij salade
-
gegrilde courgette m…
-
krieltjessalade met…
-
zeespaghetti salade
-
paddenstoelen salade
-
zwart sesam ijs
-
vegan amandel-myrtil…
-
fregola met lamsoor
-
granola bar
-
mungboontjes salade
-
gerst-wakamé salade
-
snijbietsalade met m…
-
arabische oesterzwam
-
komkommer wakame sal…
-
vegan cinnamon roll
-
bietenhummus
-
energybar met gojibe…
-
gefermenteerde citroen
-
pittige pompoensoep
-
shoarma van oesterzw…
-
groene currysoep met…
-
witte asperges met v…
-
appel-peren compote…
-
pad thai met groene…
-
quiche prei & geiten…
-
vegan kimchi
-
vegan scones met hav…
-
oesterzwam schnitzel…
-
vegan panna cotta ta…
-
bulgur met pompoen &…
-
groentelasagne
-
antipasto van andijvie
-
griekse salade
-
vegan muffins met ba…