zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

Pinksteren

Zondag 19 mei en Maandag 20 mei, 1e en 2e Pinksteren, zijn wij gesloten

Hemelvaart

Donderdag 9 mei, Hemelvaart, zijn wij gesloten

recept

Witte aspergesoep

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met 1.2 liter water op. Maak een bouillon door de foelie, laurier, citroen en zeezout aan het water toe te voegen.
  2. Schil ondertussen de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Doe de asperges in de bouillon en breng dit aan de kook. Laat 8 minuten koken. Zet het vuur uit en laat de asperges hierin 30 minuten afkoelen.
  3. Maak nu de roux. Smelt de boter en voeg de bloem langzaam toe, roer 5 minuten door op laag vuur. Voeg nu de asperge-bouillon toe samen met de slagroom en melk en roer glad. Breng het geheel aan de kook. Voeg 250 g van de asperges toe en gebruik de blender om er een gebonden soep van te maken. Snijd de overige 100 g asperge in stukjes van 1 centimeter en voeg toe aan de soep. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.

Ingrediënten

  • 350 g middelgrote witte asperges⁠
  • voor de aspergebouillon:
  • 1.2 liter water
  • 1 st foelie⁠
  • 1 laurierblad⁠
  • 1/4 citroen⁠
  • zeezout ⁠
  • voor de roux:
  • 40 g (room)boter⁠
  • 50 g tarwebloem⁠
  • 1 dl slagroom⁠
  • 1 dl melk⁠

 

  • 4 personen
  • 50 minuten
  • gistvrij, Notenvrij, ongezoet, sojavrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.