zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Seitan & doperwtenburger

Bereidingswijze:

1. Snijd de ui en de peper fijn.

2. Smelt in een koekenpan de boter en fruit hierin de ui en peper en doe dit in een grote kom.

3. Kook de doperwten 2 minuten en spoel ze in een vergiet na met koud water om doorgaren te voorkomen.

4. Hak de munt grof, snijd de peterselie fijn en rasp de cheddar.

5. Voeg het seitangehakt en de cheddar bij de gefruite ui en peper. Meng dit met het ei, de munt, de peterselie, komijn, koriander, piment, het paneermeel, het beschuit en tot slot de doperwten. Breng het mengsel op smaak met peper en zeezout.

6. Rol van het seitangehakt 10 gelijke burgers en bak deze in boter aan beide kant bruin en krokant. Serveer met een frisse, groene salade.

Ingrediënten

  • 1 UI
  • ¹⁄₃ RODE PEPER
  • 1 EL BOTER
  • 75 G CHEDDAR KAAS
  • 400 G SEITANGEHAKT
  • 1 HANDJE VERSE MUNT
  • 1 HANDJE VERSE PETERSELIE
  • 1 MESPUNTJE KOMIJN
  • 1 MESPUNTJE KORIANDER
  • 1 MESPUNTJE PIMENT
  • 3 ST BESCHUIT
  • 60 G PANEERMEEL
  • 150 G DOPERWTEN, DIEPVRIES
  • 2 GROTE EIEREN

 

  • 10 stuks
  • 40 min.
  • Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.