zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Compote van zomerfruit

Bereidingswijze:

1. Was het fruit en verwijder de pitten. Het fruit hoeft niet geschild te worden, gebruik dus onbespoten biologisch fruit. Halveer het kleine fruit en snijd het grote fruit in parten.

2. Zet een grote pan met een bodempje water op laag vuur. Voeg eerst het harde, minder gerijpte fruit toe samen met de rijststroop, de kaneel, de vanille en het zeezout en schep het goed door.

3. Voeg na 5 minuten het zachte, rijpe fruit toe.

4. Laat het fruit 15 minuten op laag vuur koken en roer regelmatig door.

5. Leg het deksel op de pan en laat het fruit op laag vuur goed zacht worden.

Tip: De compote is zowel warm als koud heerlijk. Varieer met de fruitsoorten naar gelang het seizoen.

Ingrediënten

  • 5 PERZIKEN
  • 5 NECTARINES
  • 8 PRUIMEN
  • 8 ABRIKOZEN
  • 5 APPELS
  • 1 TL VANILLE
  • 1 TL KANEEL
  • 150 ML RIJSTSTROOP
  • SNUFJE ZEEZOUT

 

  • 4 personen
  • 30 minuten
  • Vegan, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.