zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Bladerdeeghapje met kikkererwten & pompoen

Bereidingswijze:

1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Snijd de ui fijn en hak de knoflook. Snijd de wortel en de pompoen in kleine blokjes. Vijzel het komijn- en korianderzaad en meng dit met de kerrie.

3. Meng in een ovenschaal de pompoen met de knoflook, 2 el sesamolie, de peper en het zeezout. Rooster de pompoen in de oven in ca. 12 minuten gaar.

4. Fruit de ui en de wortel in 2 el sesamolie, voeg hier het specerijenmengsel aan toe en bak dit kort mee.

5. Voeg de pompoen, de tomaten passata, de sambal en de kikkererwten toe. Meng het geheel goed en zet het apart om af te koelen.

6. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden tot kleine driehoeken. Maak in het midden van de driehoeken bergjes met de vulling. Vouw het bladerdeeg om de vulling, door eerst de lange punten strak over de vulling te vouwen. Druk het bladerdeeg licht aan.

7. Meng de shoyu met het water en besmeer hiermee de bovenkant van de hapjes.

8. Verdeel het geroosterde sesamzaad over de hapjes en bak de hapjes in ca. 25 min. op 180˚C goudbruin en knapperig.

Ingrediënten

  • 12 PLAKKEN BLADERDEEG, VEGAN
  • 1 UI
  • 1 WORTEL
  • 1 KLEINE ORANJE POMPOEN
  • 2 TEENTJES KNOFLOOK
  • 120 G KIKKERERWTEN, GEKOOKT
  • 1 TL HOTTIE SAMBAL RED PEPPERS
  • 200 G TOMATEN PASSATA
  • 4 EL SESAMOLIE
  • ½ EL KOMIJNZAAD
  • 1 EL KORIANDERZAAD
  • 1 EL KERRIE
  • 2 EL SHOYU
  • 2 EL WATER
  • 3 EL SESAMZAAD, GEROOSTERD
  • ZEEZOUT

 

  • 24 stuks
  • 50 min.
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.