zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Vegan snickert

Bereidingswijze:

1. Maak eerst de bodem. Ontpit de dadels en voeg de vanillepoeder, cacaopoeder en het zeezout toe en draai tot een gladde pasta in de keukenmachine.

2. Maal de amandelen in de keukenmachine of hak ze fijn met een scherp mes.

3. Meng de dadelpasta en de gehakte amandelen met de hand, tot een glad deeg. Is het deeg nog te plakkerig? Voeg dan nog wat extra gehakte amandelen toe.

4. Druk de bodem in een lage schaal of taartvorm en zet apart.

5. Rooster de pinda’s voor de vulling in een droge koekenpan. Maak een karamel door de dadels, ahornsiroop, amandelpasta, kokosolie en het zeezout te verzamelen en tot een gladde pasta te draaien in de keukenmachine.

6. Meng de karamel met de pinda’s en verdeel over de bodem.

7. Maak de chocoladetopping door de kokosolie, cacaopoeder en ahornsiroop glad te draaien in de keukenmachine tot een smeerbare chocoladepasta.

8. Verdeel de chocoladetopping over de vulling en laat het geheel koud worden. Snijd de snickert in blokjes of repen.

Ingrediënten

  • VOOR DE BODEM:
  • 100 G MEDJOUL DADELS
  • 3 TL RAUWE CACAOPOEDER
  • ½ TL VANILLEPOEDER
  • MESPUNT ZEEZOUT
  • 75 G BRUINE AMANDELEN
  • VOOR DE VULLING:
  • 100 G PINDA’S
  • 2 MEDJOUL DADELS
  • 20 ML AHORNSIROOP
  • 3 EL WITTE AMANDELPASTA
  • ½ EL KOKOSOLIE, GEURLOOS
  • MESPUNT ZEEZOUT
  • VOOR DE CHOCOLADETOPPING:
  • 25 G KOKOSOLIE, GEURLOOS
  • 10 G RAUWE CACAOPOEDER
  • 1 EL AHORNSIROOP

 

  • 10 stuks
  • 1.5 uur
  • Vegan
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.