zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

Kokos-citroen rijst

Bereidingswijze:

1. Snijd het citroengras in grove stukken.

2. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Bewaar de rasp apart en snijd de citroen in parten.

3. Snijd de ui fijn en fruit deze in wat olijfolie op laag vuur.

4. Blus de gefruite ui af met het water en de kokosmelk en voeg de citroenparten en het citroengras toe. Breng dit rustig aan de kook met het deksel op de pan.

5. Breng het geheel op smaak met peper en zeezout en voeg dan de basmati rijst toe. Kook de rijst op laag vuur gaar in ongeveer 10 minuten.

6. Giet de rijst af en laat het 5 minuten rusten met het deksel op de pan.

7. Haal de citroen en het citroengras uit de rijst. Meng tot slot de citroenrasp door de rijst en serveer met een beetje fijngesneden koriander.

 

Ingrediënten

  • 400 G WITTE BASMATI RIJST
  • 1 EL OLIJFOLIE
  • 1 STENGEL CITROENGRAS
  • 1 CITROEN
  • 1 UI
  • 3 DL KOKOSMELK
  • 8 DL WATER
  • PEPER & ZEEZOUT
  • VERSE KORIANDER

 

  • 4 personen
  • 20 minuten
  • Vegan, Vegetarisch, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.