zoek

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.

recept

matcha gevulde koek

  1. Maak eerst het deeg. Meng hiervoor
    de tarwebloem, het bakpoeder,
    de rietsuiker, het zeezout en het
    matchapoeder met elkaar.
  2. Voeg dan de sojaboter en de aquafaba
    toe en kneed tot een deeg. Rol het
    deeg tussen bakpapier in een vorm van
    ongeveer 24 x 32 cm uit tot 5 mm dikte.
  3. Maak nu de vulling door alle ingrediënten
    hiervoor met elkaar te mengen. Rol de
    vulling tussen bakpapier in een vorm van
    ongeveer 18 x 24 cm uit tot 7 mm dikte.
  4. Laat zowel het deeg als de amandelspijs
    ca. 20 minuten afkoelen in de vriezer.
  5. Snijd het deeg met een kartelrol
    in stukken van 8 x 8 cm. Snijd de
    amandelspijs met een mes in stukken van
    6 x 6 cm.
  6. Voor het maken van de koeken
    begin je met 1 laag deeg, daarop 1
    amandelspijslaag en die sluit je af met 1
    laag deeg. Leg vervolgens 1 amandel in
    het midden bovenop.
  7. Bak de koeken ontdooid in ongeveer 19
    minuten op 180 °C in een voorverwarmde
    oven.

Ingrediënten

  • voor het deeg voor 12 stuks
  • 400 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g rietsuiker
  • 300 g soja boter
  • 18 g matchapoeder
  • 22 g aquafaba
  • Voor de vulling
  • 200 g amandelmeel
  • 140 g rietsuiker
  • 70 g aquafaba
  • 4 g citroenschil
  • 12 stuks witte amandelen

 

  • 12 stuks
  • 1 uur en 15 minuten
  • Vegan, zuivelvrij, Vegan, Zuivelvrij
snel
naar

openingstijden

openingstijden: ma t/m vr 08.00 – 20.00  u. | za 08.00 – 18.00 u. | zo 11.00 – 17.00 u.